Tuesday 10 April 2007

Τα όμορφα όνειρα όμορφα διαλύονται...

Γύρισα χθες βράδυ, αργά, εξαντλημένη και με μια περιέργη διάθεση. Είμαι σήμερα εδώ και γράφω μην ξέροντας τι να γράψω.

Να σας πω ότι σχεδόν μια εβδομάδα δεν "ενημερώθηκα", δεν επεδίωξα καμία επαφή με τον κόσμο που δεν ήταν εκεί όπου βρισκόμουν εγώ. Ό,τι έμαθα το έμαθα από άλλους που ενημερώθηκαν από τα Μέσα ή από άλλους. Και αποφάσισα να μην αφήσω τίποτα από αυτά που έφτασαν στα αυτιά μου να με ρίξει. Και ηρέμησα. Ηρέμησα πολύ, γέλασα πολύ, γέμισα πολύ και με πολλά.

Αυτό το post δεν έχει να κάνει με τίποτα από αυτά που γεμίζουν (ή αδειάζουν) τη ζωή μου στην πόλη, το μυαλό μου στην καθημερινότητά του. Έχει να κάνει με την ανάγκη μου να σας δείξω κάποια από τα όμορφα πράγματα που με γέμισαν αυτές τις μέρες (αφήνοντας εκτός προς το παρόν ωραίους διαλόγους, εκφράσεις, ήχους και μουσικές που με συντρόφευαν) κι αν μπορέσω έστω και λίγο να μοιραστώ μαζί σας την πεποίθησή μου ότι αυτός ο κόσμος έχει και τόση ομορφιά που καταφέρνει να επιβιώσει και να μην τη σκεπάσει καθόλου τίποτα άσχημο. Ας μην το ξεχνάω αυτό (κι εσείς αν μπορείτε) όταν από παντού μας περικυκλώνουν... Και από αύριο, που η επιστροφή μου θα γίνει πλέον πιο βάρβαρη, εδώ θα είμαστε...


Το ταξίδι ξεκίνησε...
















































































































































































Με το τέλος της μέρας όνειρα έρχονται να σε κλέψουν και να σε απιθώσουν στο λίκνο της φαντασίας, όπως η απύθμενη ησυχία του βυθού. Καλωσβρεθήκαμε πάλι.

8 comments:

2Σx2 said...

Καλώς γύρισες! Η ψυχική ανανέωσή σου ακτινοβολεί μέσα απο τα λόγια σου και τις φωτογραφίες. Οπότε:
α) Χαλαρά στη δουλειά!
β) Μακριά απο υπηρεσίες και ιδιαίτερα δημόσιες.
γ) Διάθεση χρόνου για daydreaming
δ) Χάρισε μου την 31" lcd χωρίς να με κάνεις πειραματόζωο!
Πρέπει να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές (και να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στην τέταρτη) για να διατηρήσεις τον εαυτό σου απρόσβλητο απο τις επιθέσεις της πόλης.
Υ.Γ. Αν θες, μπορούμε και να ανταλλάξουμε την 31" με τη 14" crt μου - το δέχομαι!

Sigmataf said...

Έτσι, έτσι...
Γεμίσαμε(;) τις μπαταρίες και επιστρέψαμε;

Anonymous said...

-Κάποιος μου είπε πως τα όνειρα έχουν τη δική τους ζωή...

-Από παλιά Ελληνική ταινία:
Τζένη Καρέζη "Γυρίσατεεεεεεε"
:)

- Καλωσβρεθήκαμε.

Anonymous said...

Γύρισες με τα μπαγκάζια σου φορτωμένα όμορφες εικόνες :)

kyriayf said...

να κρατήσεις αυτές τις εικόνες φυλαχτό... να δυναμώνεις τις μέρες που έρχονται...
χρόνια πολλά
:)

industrialdaisies said...

@ 2σχ2: α) Στη δουλειά ήταν όντως χαλαρά.
β) Αδύνατον να τις αποφύγεις. Σε λίγο και για να κλάσουμε στο σπίτι μας θα παίρνουμε αριθμό πρωτοκώλου (sic)!
γ) Τώρα που μεγάλωσε η μέρα ελπίζω να προλαβαίνω day - dreaming!
δ) Βλ. στο blog σου.
Για να παραμείνω απρόσβλητη δεν το βλέπω, να προσβάλω όμως άλλους με ιό αισιοδοξίας που με έχει καταλάβει μπορεί!
Υ.Γ. : Τι μας πέρασες, φτωχομπινεδιάρηδες επιστήμονες; Δεν την θέλουμε την τηλεορασίτσα σου κύριος, εμείς θα βρούμε σπόνσορα να τα σκάει!

@ sigmataf: Πολύ χαίρομαι που έκανες βόλτα κι από εδώ! Δεν ξέρω αν γέμισα, ελπίζω απλά να μην αδειάσω γρήγορα...

@ paneris: Έχουν... Και αυτό είναι θέμα σε ένα από τα επόμενα posts... Γυρίσαμε! (Αν παίζαμε στην ταινία θα σε ρώταγα αν έχει κάτι η φωνή σου και θα κούναγα το ακουστικό του τηλεφώνου! Γαμώ τις ταινίες.)

@ σεξπυρ: Μπαγκάζια φορτωμένα, σεξπυρ, μυαλά αερισμένα και πορτοφόλια τρύπια!!! Έτσι είναι. Για ποιον τα βγάζουμε άλλωστε, για να τα τρώει η κλεισούρα της θυρίδας;

@ kyriayf: Καλησπέρα! Ελπίζω σήμερα να είσαι καλά! Φυλαχτό αυτά και όλα τα άλλα που είναι στην ψυχή μου! Δυναμώνω και μόνο που ξέρω ότι υπήρξαν!

Θεραπευτής said...

Εγω "βαρεθει" (και εσυ ισως...) να σε ευχαριστω!Σε διαβαζω καθε φορα με τοσο ενδιαφερον και σημερα αποζημιωθηκα με αυτες τις υπεροχες φωτογραφιες (αληθεια απο που τις τραβηξες;)Ποσο μαλλον που αυτο το πασχα (οπως και τα προηγουμενα 3!) υποχρεωθηκα να μεινω εν Αθηναις λογω υποχρεωσεων και εχω σιχαθει τα τσιμεντα!Κρατα λοιπον αυτο το post ευκαιρο για την περιπτωση που νιωσεις πως αδειαζεις.Ισως βοηθησει...!

industrialdaisies said...

@ the therapist: Κύριε θεραπευτά, λανσάρω σε αυτό το post μια νέα πειραματική μέθοδο η οποία αποκαλείται "φωτοθεραπεία". Από το σχόλιό σας καταλαβαίνω ότι την επικροτείτε! Εγώ ευχαριστώ για την παρέα, τις απόψεις και τη θετική αύρα που εισάγετε (όλοι που γράφετε εδώ μέσα) στη ζωή μου. Μεταξύ 130 φωτογραφιών του Πάσχα διάλεξα τις πιο χαρακτηριστικές. Είναι - κατά σειρά εμφάνισης- από Ιωάννινα, Αχέροντα ποταμό, λίμνη στο νομό Θεσπρωτίας, πόλη της Κέρκυρας, βόρεια Κέρκυρα, νότια Κέρκυρα και οι δύο τελευταίες είναι στην αγαπημένη μου παραλία-ησυχαστήριο -πού αλλού;- στην Κέρκυρα! Ελπίζω το επόμενο Πάσχα να σε βρει ελεύθερο υποχρεώσεων και μακριά από τα τσιμέντα (αν και μέχρι τότε ελπίζω να σε έχει βρει ένα υπέροχο καλοκαίρι!).