Sunday 15 April 2007

Μοντέρνοι Καιροί...

Κλεισμένη στο καβούκι μου όλο το Σαββατοκύριακο, δεν τόλμησα να γράψω. Πιστεύοντας πως όλα αυτά δεν αφορούν εσάς, πως είναι τόσο προσωπικά και δυσνόητα -σε εμένα την ίδια ακόμα- που θα χαράμιζα το χρόνο σας και την καλή σας διάθεση (όσοι τέλος πάντων με επισκέπτεστε και όσο καλή διάθεση έχετε κάνοντας κλικ). Όμως είμαι εδώ, τρεις μέρες μετά το τελευταίο post, φοβισμένη ότι έχω στερέψει, κλεισμένη στο καβούκι μου. Θυμωμένη. Με εμένα, με τους άλλους, με τίποτα και κανέναν συγκεκριμένα.

Κι όλα αυτά είναι δυσνόητα. Όχι γιατί δεν σας έχω πει τι έγινε. Αλλά γιατί δεν έγινε τίποτα για να σας πω κι όμως εγώ αισθάνομαι έτσι. Για εκατομμυριαστή φορά. Η αγωνία. "Πάντα έτσι θα είναι;" Ες αεί καταδικασμένη σε μελαγχολία; Χωρίς λόγο... Αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό μου, και όλα γυρίζουν γύρω από εμένα τις τελευταίες μέρες που τίποτα δεν είναι αρκετό και τίποτα δεν θέλω να ζητήσω. Δοκίμασα την ευτυχία, την περιέργεια, την επιτυχία, τη δημιουργικότητα, την αγάπη. Και τα αντίθετά τους. Ποτέ δεν με άφησε στην ησυχία μου αυτή η "μελαγχολία". Το παίρνω απόφαση λοιπόν. Είμαι καταδικασμένη. Να περνάω από όλα, να τα αλλάζω και να αλλάζουν όλα. Εκτός από αυτό. Θυμός.

Προσπαθώντας να σκεφτώ κάτι που να σας ενδιαφέρει δεν μπορώ να βρω τίποτα άλλο εκτός από τα δύο παρακάτω.

Το ένα είναι αυτό, το οποίο ένας πολύ καλός μου φίλος είχε την ευγενή καλοσύνη να μου δείξει.

Το άλλο είναι πως μέσα σε όλο αυτό το ντελιριακό εγωκεντρικό ξέσπασμα κάπου πήρε το αυτί μου ότι εμείς οι γυναίκες σε κάποιο διάστημα, λένε οι επιστήμονες, θα μπορούμε να αναπαραγόμαστε μόνες μας. Με σπέρμα δικής μας παραγωγής! Διασκεδάζοντας με όλη την παραφιλολογία που δεν ξέρω αν έχει εγερθεί ήδη, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα γίνει, φαντάζομαι την εποχή που οι άνδρες θα πέφτουν στα πόδια μας παρακαλώντας για λίγη σημασία, λίγη ευχαρίστηση ρε αδερφέ!, προσφέροντας στην αρχή cd και εγκυκλοπαίδειες και σε πιο άγριες εποχές... προίκα!!!

Όλα εδώ πληρώνονται κουφάλες! Η πρόοδος στα λάθος χέρια με λάθος πλαίσια, η εκμετάλλευση, η αδιαφορία, η έλλειψη γνώσης και αυτογνωσίας, η έλλειψη μέτρου... το να χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια... Όλα εδώ. Άμεσα.-

7 comments:

2Σx2 said...

Ούτε 5 μέρες δεν κράτησε το effect της πασχαλινής απόδρασής σου; Τελικά μας κάνει πολύ κακό αυτή η σκατόπολη! Σε ρούφηξε τόσο γρήγορα και σε έκανε να νιώθεις αυτή την ακαθόριστης προέλευσης μελαγχολία όπως μόνο αυτή ξέρει. Πάντως, δε ξέρω αν είναι καμιά παράξενη αστρική συζυγία που επηρεάζει αλλά δεν είσαι η μόνη. Τις νύχτες που ψάχνεις τις απαντήσεις στο ταβάνι το μυαλό μπορεί να γίνει πολύ παραγωγικό από την άλλη.
Αλλάζω θέμα γιατί δε βοηθάω και πολύ έτσι. Το βιντεάκι ήταν κάπως ανατριχιαστικό. Το πιο ενοχλητικό είναι πως μου άφησε την αίσθηση πως αντί εμείς να βρούμε τις πληροφορίες,έκείνες βρίσκουν εμάς και όλο αυτή η χαοτική εικασία διέγειρε τον αρρωστημένο μου εγκέφαλο και για κάποιο λόγο μου κόλλησε στο μυαλό ο τύπος απο το "π" του Aronofsky. Ουφ! Παραλογίζομαι.
Σχετικά με το αναπαραγωγικό έχω ήδη επιληφθεί του θέματος και κανονίζουμε με τον Supersperm το σχέδιο δράσης!
Τα κατάφερες πάλι να με κάνεις να μακρηγορήσω. Καλό σου βράδι!
Α! Και δε νιώθω πως έχασα το χρόνο μου.

stefanos said...

εκεί που είσαι ήμουνα ID
(και ποιός δεν ήταν; )

δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο γλυκιά μου
μη το πιέζεις.
Βγες έξω και άραξε να πιείς ένα καφεδάκι.
Πάρε τηλ. ένα φιλαράκι και μιλήστε για χαζομάρες
Κοίτα τον κόσμο από το παραθυράκι σου και σχολίασε.
Χαλαρά

Και κοίτα να βγάλεις από μέσα σου κάτι που ενδιαφέρει εσένα.
Το τι μας ενδιαφέρει εμάς όλους είναι ίσως το πιό σχετικό πράγμα στον κόσμο.

(μην τα βάζεις με τους άντρες, είμαστε το άλλο σας μισό)

o kairos said...

Καλη μου,μονο οι νεκροι δεν μελαγχολουν.Ζωντανια ειναι,στο αρνητικο φιλμ.Τυπωσε το.Γιατι θα σε προλαβει η επιστημη και η αγκαλια θα εκτιθεται στα μουσεια.))

industrialdaisies said...

@ 2σχ2: Αγαπημένε μου 2σχ2, δεν τις μέτρησα αλλά μου φάνηκαν πολύ λίγες... Τα βράδια δεν κοιτάζω ταβάνια. Εξαντλούμαι
όρθια ώστε να ξαπλώσω και να με πάρει ο ύπνος απ' ευθείας, αποφεύγοντας ανεπιθύμητες διασταυρώσεις βλεμμάτων με το ταβάνι. Για το βιντεάκι να σου πω ότι αυτά που λέει είναι τα ελάχιστα... Είναι γνωστή η "δημοκρατική" δράση του Γούγλη σε συνεργασία με "δημοκρατικές" αρχές Κίνας και άλλων χωρών. Δεν είναι γνωστά άλλα. Πολλά... Όμως επειδή, όπως κατάλαβες, ούτε ανώνυμοι είμαστε εδώ ούτε θα γλιτώσουμε -τελικά- την λογοκρισία, θα αυτολογοκριθώ και θα σου πω ότι ...he who seeks finds. Το "π" είναι λιβελογράφημα μπροστά στην πραγματικότητα. Σχετικά με τον Supersperm θα επιληφθώ σε λίγο και θα σου πω στα δικά σου μέρη...

@ στέφανος: Δυστυχώς Στέφανέ μου εγώ νομίζω ότι κάνω κύκλους εδώ... Για πολύ μα πολύ καιρό... Όλα τα "αντίμετρα" πιάνουν αν δεν είμαι πολύ πεσμένη. Τις υπόλοιπες φορές τα αποφεύγω, αισθάνομαι κενή και απούσα κάνοντάς τα. Που θα μου πάει, θα ξανανέβω τη σκάλα μου. Όσο για τους άνδρες... Δεν τα βάζω μαζί σας, ίσα ίσα... Αυτήν την υστερία που υποψιάζομαι ότι θα επικρατήσει κριτικάρω. Ξέρεις, όσοι δεν βλέπουμε το έτερον ήμισυ ωσ γονιμοποιητή εντοπίζουμε την σημασία που έχει για εμάς σε άλλα πράγματα... Ακλωνοποίητα, μη κατασκευάσιμα εξ εργαστηρίου. Καλωσήρθες!

@ o kairos: Αυτό λέω στον εαυτό μου Καιρέ, έτσι για να νιώθω τουλάχιστον ότι υπάρχει ένα σκαλί στη σκάλα μου. Είναι τυπωμένο, χρόνια τώρα τυπώνεται σχεδόν ανελιπώς, σε σημειωματάρεια, μπλοκ ζωγραφικής και φωτογραφίες. Όσο για τις αγκαλιές... Αν δεν ισχύει όσο είναι αρκετό το παραπάνω (βλ. Στέφανος) μην ανησυχείς... θα ανακαλύψουν κάποτε, όπως πρόσφατα στη Σικελία νομίζω, δυο αγκαλιασμένους και θα βαλθούν να τους κλωνοποιήσουν από επιστημονική περιέργεια να δουν αγκαλιά live... Και μη χειρότερα.

Mantalena Parianos said...

"οι γυναίκες σε κάποιο διάστημα, λένε οι επιστήμονες, θα μπορούμε να αναπαραγόμαστε μόνες μας"

Συνέβη ήδη! Το διάβασα στην Ελευθεροτυπία. Απόκτησαν τη δυνατότητα να φτιάχνουν τεχνητό σπέρμα από νωτιαίο μυελό γυναικών και έτσι μια γυναίκα θα μπορεί να αναπαράγεται από μόνη της λέει. Το μόνο ζήτημα είναι ότι απο το τεχνητό αυτό σπέρμα θα απουσιάζει το χρωματόσωμα που θα επιτρέπει να γεννιούνται αγόρια κι έτσι οι γυναίκες θα μπορούν να αναπαράγονται γεννώντας μόνο κορίτσια...

Scary, e;

ΥΓ.Τωρα ανακάλυψα το blog σου και ήθελα να σου πω ότι η έκφραση του Μπλέηκ που έχεις στο προφίλ μου ήταν για μένα μόττο ζωής πολύ καιρό. (Μετά συνειδητοποίησα ότι είναι η ίδια έκραση που οδηγεί στο... παν μέτρον άριστον)
:)

Θα προσπαθήσω να σε διαβάζω

industrialdaisies said...

@ mantalena parianos: Το ξέρω Μανταλένα μου, για αυτό το ανέφερα. Νομίζω πως τώρα περιμένουν να λάβουν άδεια να εφαρμοστεί και πρακτικά αυτό. Η σοβαρή μου πλευρά λέει, πάντως, πως τίποτα δεν είναι τρομακτικό από μόνο του. Η κακή χρήση είναι τρομακτική. Δεν είναι κακό ομοφυλόφιλα ζευγάρια ή μη ικανά να τεκνοποιήσουν ζευγάρια να αποκτούν έτσι παιδί. Το τρομακτικό είναι ότι σχεδόν πάντα, ως εκ θαύματος, ξεφυτρώνουν σατανικοί εγκέφαλοι με σατανικά σχέδια μετά από κάθε εφεύρεση η ανακάλυψη...
Όσο για τον Μπλέηκ... Όσο και να θέλω να είμαι του μέτρου νομίζω ότι είμαι καταδικασμένη να επιβεβαιώνω την υπερβολή. Αυτή είναι το δικό μου μέτρο. Κι όπου καταλήξω, αν δεν είναι η Σοφία...Καλωσήρθες.

Pool Installation Irving said...

Great bllog I enjoyed reading