Monday 8 December 2008

Πρόοδος



Ποτέ στο παρελθόν μία τόσο συντηρητική κυβέρνηση δεν κατάφερε να εδραιώσει την αναρχία τόσο σύντομα και τόσο επιτυχημένα.




21 comments:

Anonymous said...

den nomizo gia to peristatiko me ton 16xrono na ftaei h kybernhsh. Ftaiei o astynomikos (o theos na ton kanei) kai se deyterh moira h astynomia genika. Pantos mesa sta polla katasthmata pou kahkan htan kai merika sthmena gia na paroun lefta apo asfalish pisteyo. Oso gia ton kyrio karamanlh kala tha kanei na stamathsei na einai toso sklhros kai an thelei na parameinei sthn kybernhsh h parataxh tou kairos einai na deixei to anthropino meros tou>

Anonymous said...

Έχεις δίκιο. Welcome back :)

Кроткая said...

α, μην το λες. Το είχε κάνει και ο Μητσοτάκης. Αλλά πού να θυμάσαι. Ήσουν μικρούλα τότε! ;)

welcome back! αλλά έπρεπε να γίνει ένα έγκλημα για να επιστρέψεις?!

industrialdaisies said...

@ ανώνυμος: νομίζω ότι αυτή είναι η light ερμηνεία των γεγονότων. Γιατί για μία αστυνομία που νιώθει κυρίαρχη, που δεν έχει φραγμούς, που δεν τιμωρείται όταν παρεκκλίνει (από λάθος ή από πρόθεση), που δεν εποπτεύεται δεν φταίει ένας ανεγκέφαλος αστυνομικός μόνο, δεν φταίει μόνο η ηγεσία της. Δεν φταίει καλά καλά μόνο μία κυβέρνηση ή μόνο η πολιτική ηγεσία. Φταίνε πολλοί ακόμη. Δεν θα το πάω στην uber γενίκευση ότι φταίμε όλοι μας (αν και το θεωρώ αρκετά ακριβές). Φταίει όμως μία γενική νοοτροπία ρουσφετιού, μία νοοτροπία ο κάθε αποτυχημένος μαθητής, ο κάθε ανεγκέφαλος νέος, ο κάθε τραμπούκος της γειτονιάς, ο κάθε πρωτοξάδερφος υψηλά ιστάμενου ή παπαδαριού, ο κάθε βολεψάκιας να μπορούν να κάνουν κάτι με τη ζωή τους και να αποκτήσουν ένα κύρος στην φοβισμένη, χαοτική, αδιάφορη, συμφεροντολόγα κοινωνία μας. Φταίει ο κάθε ένας που δεν τολμάει να αντιμετωπίσει αστυνομικό παρά μόνο όταν θέλει να του ζητήσει διαβατήριο ή ταυτότητα. Ο κάθε ένας που δεν καταγγέλλει παραβάσεις αρμοδιότητας όταν τις βλέπει απλά και μόνο επειδή δεν συμβαίνουν σε αυτόν.

Media και οπαδοί τους που καλλιεργούν ένα κλίμα τρόμου απέναντι στους μετανάστες (=ληστές=ανάγκη για παραπάνω αστυνόμευση), απέναντι σε κάθε είδους διαμαρτυρία (ξεχνάς τις περυσινές πορείες φοιτητών; 40.000 στους δρόμους, 5.000 μετέδιδαν οι παπαγάλοι, ζαρντινιέρες θυμωμένες, χημικά και ξύλο σε φοιτητές, και το πρόβλημα όλων ήταν αν θα καεί το κουβούκλιο έξω από την Βουλή..., ένα ζευγάρι πράσινα allstar έγινε το σύμβολο των ελλήνων ταλιμπάν...), απέναντι σε κάθε πιθανή αντίδραση, σχετικά με το μέλλον και τις ελπίδες...

Όχι, λοιπόν, δεν είναι ένας αστυνομικός, δεν είναι η αστυνομία γενικά (θέλω να είμαι αντικειμενική όσο μπορώ και να πιστεύω ότι κάποιοι αστυνομικοί σήμερα θα ντρέπονται να λένε ότι ανήκουν σε αυτό το σώμα), δεν είναι τα οφέλη της ασφάλειας σε περίπτωση ζημιών.

Είναι η συσσωρευμένη οργή, η συσσωρευμένη απόγνωση, η συσσωρευμένη ανάγκη για ελευθερία, η συσσωρευμένη ανάγκη για ελπίδα, η συσσωρευμένη ανάγκη για δικαιοσύνη, η συσσωρευμένη ανάγκη για σεβασμό που οδήγησε σε όσα γίνονται. Και είναι η έλλειψη όλων αυτών, κι ακόμη περίσσότερων, που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού. Όχι ένας μαλάκας με περικεφαλαία.

@ mikroanalogo: Και που το 'χω... Καλώς σε ξαναβρίσκω.

@krotkaya: αμυδροθυμάμαι μητσοτάκη. Τέτοιο χάος και τόσο έντονο το συναίσθημα του βιασμού στην πλειοψηφία των πολιτών δεν θυμάμαι να προκάλεσε... Ίσως είναι και το μόνο θετικό που μπορεί κανείς να βρει να του αποδώσει...

Ετοίμαζα comeback με κείμενο την Παρασκευή. Το έγραψα και μου έδωσα ένα περιθώριο να το ξανασκεφτώ. Με πρόλαβαν τα γεγονότα. Όπως πάντα...

Anonymous said...

den tha borousan na graftoun kallitera. Sysoreymenh orgh loipon kai menos. Panta tha yparxoun kai parapleyres apoleies.

alex from planet Mab said...

Ποτέ οι γονείς μου δεν κατάφεραν να με κάνουν να ανησυχήσω για το μικρό μου αδελφό, ό,τι κι αν μου έλεγαν. Κι όμως το κατάφερε η κυβέρνηση με ένα μονάχα "μπαμ". Όντως τώρα πια οι βόλτες του στα Εξάρχεια δεν μου γενούν καμία νοσταλγία για την Αθήνα. Μονάχα φόβο.

Anonymous said...

Αν θες ν' αλλάξεις την κοινωνία προς το καλύτερο, άρχισε πρώτα απ' τον εαυτό σου... Πιστεύω πως σ' όλους μας αναλλογεί η ευθύνη αυτής της κατάστασης, μα περισσότερο σ' αυτούς που μας κυβερνούν (καλύτερα να μη τους χαρακτηρήσω γιατί θα φανώ χυδαίος...). Λίγη μολότωφ πάντως δε βλάπτει!

Willkommen : )!

o kairos said...

!!!!!!!!!

Φράνσις said...

Οποια ειρωνεια και εκδικηση της αναρχιας.Ετσι μαργαριτουλα μου; Αλλα ετσι είναι. Οσο καταπιέζεις κατι και το μασκαρευεις για αν το κρυψεις, τοσο αυτο γιγαντωνεται απο κατω, και τελικα σου βγαίνει στο γιακά... Δεν ξερω παντως αν ο στιχος του Γκατσου απ΄τον Κεμάλ, είναι η πρέπουσα λύση. Ειλικρινα δεν ξερω.(Οσο για τις μαλακιες του κυριου συναδελφου, προς υπαρασπιση του παελατη του, ενα εχω να σου πω: αν η υποθεση παει ακροατηριο τελικως, θα ειναι στο Μικτό Ορκωτο.Το οποιο σημαινει 4 λαϊκοι δικαστες...Απλως το επισημαινω, να εισαι σιγουρη παντως οτι ο κυριος συναδελφος, για ναμιλαει ετσι ξερει τι λεει. Και δεν το λεω για να τον ευλογησω, αλλα επειδη το νομικο σύστημα δεν συμβαδιζει παντα με το κοινο περι δικαιου αίσθημα. Σε μερικες περιπτωσεις δε, καλυτερα που δεν συμβαδίζει.. δεν μιλαω για τη συγκεκριμενη περιπτωση ετσι;

Φλύαρος said...

Χάρηκα πολύ που γύρισες, αλλά δυστυχώς σε τόσο μαύρες ώρες. Επειδή τα είπαν άλλοι χίλιες φορές καλύτερα από μένα: http://flyaros.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

Βούρκωσα και ντράπηκα όταν το διάβασα, πόσο δίκιο έχουν τα παιδιά Μαργαριτάκι. Σε φιλώ.

industrialdaisies said...

@ anonymous: Συσσωρευμένη οργή, ναι. Το γιατί οι παράπλευρες απώλειες είναι πάντα από την μεριά των αδυνάτων μάλλον θα έπρεπε να μας προβληματίζει ως προς το ποιοι τελικά προκαλούν τα περισσότερα από τα γεγονότα που βλέπουμε κάθε φορά...

@ alex from planet Mab: Σε καταλαβαίνω, έχω δύο μικρότερους αδερφούς και το βιώνω κάποιες φορές το συναίσθημα. Από την άλλη, ηρεμώ όταν σκέφτομαι ότι εγώ βγαίνω στα Εξάρχεια χρόνια και δεν έχω κινδυνεύσει ποτέ. Γιατί ο τρόμος δεν είναι στα Εξάρχεια. Είναι παντού, δεν φοράει κουκούλα και έχει βούλα. Κάτι σαν το "Έλληνας κροίσος με 9 γράμματα..." Καλωσήρθες, μην φοβάσαι, βγες μαζί του αν θες, θα περάσεις καλύτερα και θα δεις ότι τελικά άλλοι θα έπρεπε να φοβούνται. :)

@ anonymous: Συγγνώμη, πρέπει να είσαι δηλαδή μάντης ή πράκτορας για να το καταλάβεις αυτό; Ας μην το παίζουμε Πρετεντοπαπαχελάδες, ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί και σε εμάς κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται κανείς να μας πει την αλήθεια. Όποιος θέλει έχει μάτια και βλέπει εδώ και χρόνια. Οι υπόλοιποι εθελοτυφλούν περιορίζοντας το οπτικό τους πεδίο...

@ Pontios Pilatos: "Γίνε η αλλαγή που θέλεις να φέρεις", Πόντιε Γκάντι, ε; ;)

Έχω βαρεθεί τα "ευθύνη φέρουμε όλοι", "οι μαλάκες που κυβερνούν" κλπ. Όποιος καταλαβαίνει δεν χρειάζεται να τα λέει και να επαναλαμβάνεται. Όσο για τις μολότωφ... Τις βρίσκω πολύ αδύναμες μπροστά στην βομβιστική λειτουργία (sic) του κράτους, του παρακράτους και των παρατρεχάμενων...

@ o kairos: Πολλά θαυμαστικά, Καιρέ... Απογοήτευσης, αγανάκτησης και... μπούγιου!!!!

@ auburn kate: Κατερινιώ μου, δεν θέλω να σε λυπήσω (ή χαροποιήσω, δεν ξέρω) αλλά καμία εκδίκηση και ειρωνία της αναρχίας. Ίσως αυτό ίσχυσε τις πρώτες ώρες. Η "υπόλοιπη" αναρχία μια χαρά σχεδιασμένη, προβοκατόρικη και ευκταία υπήρξε από τις άρχουσες ασύμμετρες απειλές τούτου του τόπου. Κι όπως είναι γνωστόν, καλοστημμένη αναρχία εκ της διευθύνσεως είναι αναρχία μόνο στα χαρτιά κι όχι στην ουσία.

Όσο για τον "συνάδελφο", που θα μπορέσω να τον χαρακτηρίσω έτσι μόνον όσον αφορά τους συναδέλφους του υπανθρώπους τούτου του πλανήτη, παλεύω με νύχια και με δόντια μέσα μου να τον αγνοώ. Θα μου πεις γιατί, σε εμένα έχει κάνει κάτι; Είναι από αυτές τις υπο-υπάρξεις που επηρεάζουν το πεδίο, την "αύρα" αν προτιμάς, οποιουδήποτε αναπνέει προσπαθώντας να ελαττώσουν τα ανθρώπινα κύτταρα. Σαν ένας κακός ιός.

Ας μην μπούμε σε δικανικές-νομικές συζητήσεις εδώ. Όχι μόνο γιατί έχω διαγράψει κάθε διάθεσή μου να ανακαλώ τις γνώσεις και συμπεράσματά μου περί νομικής αλλά και γιατί θα κάνουμε την ομήγυρη να πλήξει μέχρι ξερατού. Έχω πολλά επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα σχετικά με αυτό που λες. Τα οποία δεν έχουν και καμία πρακτική σημασία, τελικά, κι αυτό από μόνο του λέει πολλά...

Όσο για την φωτιά και το μαχαίρι. Δεν είναι απλώς μία διαπίστωση του ποιητή. Είναι ένα από τα πλέον επαναλαμβανόμενα μοτίβα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι respect. Φιλιά.

@ Φλύαρε: Τα παιδιά καλά τα λένε. Αν το δεις μεμονωμένο το κείμενο. Έχω βαρεθεί, όμως, λίγο με τις διαχρονικές εφαρμογές του χάσματος των γενεών. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ.

Έχω βαρεθεί μεγάλους που επιτελούν νομοτελειακά τις λειτουργίες τους μέχρι να τους χτυπήσει η πετριά και να χωριστούν σε δύο στρατόπεδα. Αυτούς που ντρέπονται που μεγάλωσαν (έτσι) και αυτούς που αναπολούν τα χουντοφασιστογουρούνια και τον Ηρώδη για να συνετίσουν τους "αλήτες", τα παιδιά.

Έχω βαρεθεί παιδιά που για να "ανήκουν" στη γενιά τους, να γίνονται αποδεκτά από τα (πολύ σκληρά) συνομήλικά τους φορτώνονται με τις ευχές και τις ευθύνες ότι μόνο αυτά πρέπει να παλέψουν για να αλλάξουν τον κόσμο.

Έχω βαρεθεί μια κοινωνία (όλες τις κοινωνίες, βασικά) που καταφεύγουν στο μεγαλύτερο οξύμωρο για να δικαιολογήσουν τον αυταρχισμό και τον ευνουχισμό της προσωπικότητας.

Ξέρεις τι θα ήθελα να δω, κι εκεί μπορεί να δάκρυζα κι εγώ. Να ξεκινούσε η επανάσταση από τους "μεγάλους" του καναπέος (sic) κι όχι να αρκούνται, (πρόσεχε, οι πιο προοδευτικοί από αυτούς!!) να λένε ότι τα παιδιά δικαιολογούνται ή να κλαίνε για αυτά. Θα ήθελα παιδιά που θα καταλάβαιναν ότι επανάσταση δεν σημαίνει ανάσταση και αποκάλυψη.
Και οι μεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί είναι οι κατεξοχήν δραστήριοι πολίτες (με όλη τη σημασία της λέξης), έχουν πρόσβαση στην παραγωγική διαδικασία και τα πολιτικά-πολιτιστικά δρώμενα. Οι δε έχουν γονείς που βιοπορίζονται, έχουν αυξημένη κοινωνική ευαισθησία και σίγουρα δεν είναι όσο χαζοί νομίζουν τα ΜΜΕ ώστε να αρκούνται σε πέτρες.

Αλλά, ξέρεις, αν γινόταν αυτό ο κρατικός μηχανισμός θα είχε αποτύχει. Τώρα απλά αυτοεπιβεβαιώνεται και δυναμώνει.

(Εσύ λέγεσαι Φλύαρος, εγώ φλυαρώ ακατάπαυστα...) Φιλιά πολλά

alex from planet Mab said...

Όχι, δεν φοβάμαι τα Εξάρχεια. Παρεξήγησες. Φοβάμαι το κράτος και την τρομοκρατία κάθε είδους. Τα Εξάρχεια είναι απ' τ' αγαπημένα μου μέρη στην Αθήνα και το καλύτερα φυλασσόμενο :-ΡΡΡ Καλώς σε βρήκα!

γ.κ. said...

Καλή επάνοδο αγαπητή Μαργαρίτα!


@ανώνυμος υπ. αριθμόν 3.

γιατί τόση έκπληξη για το video που μας έστειλες να δούμε;

τα Γαλλικά ανάλογα πριν 2 χρόνια δεν σου είπαν τίποτα....εσύ τα βλεπες όλα καλώς καμωμένα πριν την δολοφονία;
Δεν σού είχε περάσει από το μυαλό ότι κάποιοι δεν περνάνε καθόλου καλά;
και ότι κάπως θα ξεσπάσουν;

υ.γ. Χέστηκα και για το Πασοκ και για την Αννα αλλά δεν μπορώ ν΄αδιαφορώ για μια Δολοφονία Πραγματική
αντιμετωπίζοντας την με θεωρίες συνωμοσίας.

Niemandsrose said...

στα + της νέας δικτατορίας είναι και η επιστροφή σου.
κατά τα άλλα συμφωνούμε, εννοείται.

Anonymous said...

ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΆΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΝΕΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
ΚΑΛΟΥΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΜΠΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ 80ΧΡΟΝΟΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ. ΘΕΛΩ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΟΥΣΤΟ. ΘΕΛΩ ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ. ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

Anonymous said...

Ως άλλος Πόντιος Πιλατος νίπτω και γω τας χείρας και αναλώνομαι σε κουβέντες. Το πρόβλημα όμως που με απασχολεί είναι, το πως εμείς (έστω η δική μας γενιά) που θέλουμε ν αλλάξουμε την κοινωνία, να κάνουμε κάτι πραγματικά ουσιαστικό. Τόσο σε ατομικό, όσο και συλλογικό επίπεδο. Γιατί έτσι κι αλλιώς η ευαισθησία "περισσεύει" απ όλους μας.

Νομίζω -και αυτό το βρίσκω ως το πιο θλιβερό απ όλα- ότι σαν κοινωνία είμαστε διασπασμένοι. Και έτσι το σύστημα μας κερδίζει κατά κράτος...

Στη χώρα μας όμως επικρατεί το "μόνο εγώ έχω δίκιο, μόνο εγώ ξέρω το σωστό", το λέει ο κόσμος και βουλώνει τ αυτιά του... Αντε να βγάλεις άκρη!

kyriaz said...

Θα συμφωνήσω με τα θαυμαστικά του Καιρού.

Μα τι είπες...

Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω.

Anonymous said...

welcome back.

industrialdaisies said...

@ alex from planet Mab: Ο.Κ., παρεξήγησις. Παραίνεση: το κράτος μην το φοβάσαι. Εμείς είμαστε. Κι εμείς δεν είμαστε άξιοι για φόβο. Για χαστούκια μπορεί... Καλωσβρεθήκαμε, λοιπόν. :)

@ ΨουΞ: Στις επάλξεις ξανά. Όσο για τις θεωρίες συνομωσίας, εσύ εκπλήσσεσαι Ψουξ μου; Πώς αλλιώς το πόπολο θα βρίσκεται σε καταστολή και μόνιμο τρόμο;

@ niemandsrose: Αγαπημένη μου, συμφωνούμε και κάτι παραπάνω. Άσε που αυτό που λες για τα + της Νέας Δημοπρασίας (του Τζιμάκου) είναι σαν να λέμε ότι η επαναστατική μας κυβέρνηση με τις μαλακίες της μας προστατεύει από την απάθεια και την παθητικότητα του καναπέ. Τς τς... :)

@ anonymous: Η διαφορά τους με όλους τους υπόλοιπους (που δεν αμφιβάλλω ότι θέλουν παρεμφερή πράγματα) είναι ότι παλεύουν (με λάθος τρόπους, ενδεχομένως, αλλά παλεύουν).

Όσο για το ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί... Σωστά, αυτό το αναθεματισμένο ufo που τους προσγείωσε στο Σύνταγμα τα φταίει όλα...

@ Pontios Pilatos: Γιατί, υπήρξε ποτέ ομογνωμία (όχι μόνο σε αυτή τη χώρα αλλά και στο σύνολο της παγκόσμιας ιστορίας);

Όποτε υπήρξε μιλάμε για ολοκληρωτικά καθεστώτα που προέβαλλαν την ψευδή εικόνα της ενότητας (βλ. Χιτλερ και πατερούλη Στάλιν). Όλες τις άλλες φορές ήταν εμείς-εσείς-οι άλλοι...

Στα καθ' ημάς, για θυμήσου την εποποιία του ΚΚΕ, των δεξιών, την "αγνή"επανάσταση του 1821... Δεν είναι, λοιπόν, σημείο των καιρών. Είναι έμφυτο χαρακτηριστικό των ανθρώπινων κοινωνιών. Για αυτό και ο άνθρωπος, ακόμα και κοινωνός, παραμένει ζώον, όπως σοφά (αθέλητα ή ηθελημένα) τον χαρακτήρισε κι ο Αρίστος...

@ kyriaz: Κι εγώ ποιητή μου, ελπίζω να είσαι καλά. :)

@ euclid: You, wheeeeen come back??????

Marina said...

Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου. "Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά για οτιδήποτε" για τη κυβέρνηση της Ελλάδος και τον τρόπο διαχείρισης της χώρας. Δεν απέτυχαν μόνο να κυβερνούν δεκαετίες τώρα, απέτυχαν να δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας. Και το νέο παιδί την έχει απόλυτη ανάγκη.
Οι κυβερνησεις δεν ακούν τίποτα, μέσα στα σύννεφα της μπαμπεσιάς και των ζαχοπούλειων βατοπεδικών και άλλων σκανδάλων που θα έρθουν ή που ήρθαν και πέρασαν. Ετσι σκέφτηκαν να πιάσουν τη βία τα παιδιά μηπως και εισακουστούν, μήπως τα μπάμ και μπούμ ξυπνήσουν τα γέρικα μυαλά.
Διαφωνώ με τη βία και τα σπασίματα, γιατί η βία γεννάει περισσότερη βία. Τα γερικα μυαλά δεν ξυπνούν ποτέ, μέχρι και στο θάνατο ακόμη.

Dimopoulou Alexandra said...

αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com