Tuesday 8 May 2007

Οι ελέφαντες, οι μυρωδιές και τα σουβλάκια

Αυτό το blog παραπαίει. Εγώ παραπαίω. Θυμίζω κήπο αφημένο στην καλή διάθεση του χρόνου. Πάνω που είχα αποφασίσει να γράφω συχνότερα τις σκέψεις μου, και ό,τι άλλο μπορεί να κυκλοφορεί στο κεφάλι μου, ένα κοπάδι οργισμένων ελεφάντων επιδόθηκε στη μανιώδη καταδίωξή μου. Ελπίζω να τη σκαπουλάρω. Το βράδυ θα ξέρω αν βγήκε knockout ο πρώτος.

Εν τω μεταξύ, κι επειδή ξέρω ότι απηυδίσατε στην εικοστή πέμπτη ανάγνωση του προηγούμενου post, σας αφήνω προς το παρόν με κάτι που έπεσε στα χέρια μου την Κυριακή και μου θύμισε πως κάποτε ο κόσμος μού φαινόταν τόσο εύκολα προσπελάσιμος...

Θα επανέλθω, σήμερα ει δυνατόν, με πράγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας εδώ και μέρες. Σιχαίνομαι απλά την προχειρότητα και για αυτό μου απαγορεύω να σας γράψω τώρα (I.D.! Απαγορεύεται η παραγωγική σκέψη προς το παρόν! Κάτω τα χέρια από το πληκτρολόγιο!).

"Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 1989

Σκέφτομαι και γράφω: Φέρνω κι εγώ μυρωδιές από τη γειτονιά μου

Εγώ μένω σε μια πολυκατοικία που κοντά έχει μια γειτονιά. Η γειτονιά μου είναι γεμάτη με άλλες πολυκατοικίες αλλά και μονοκατοικίες. Βγαίνοντας από το σπίτι μου μυρίζει το γιασεμί που έχουμε στην αυλή. Στο δρόμο για το σχολείο συναντώ το φούρνο που κάθε πρωί φτιάχνει μυρωδάτο ψωμί. Απέναντι είναι κρεοπώλης. Δεν μου αρέσει η μυρωδιά εκεί και για αυτό όταν πάμε με τη μαμά μου για ψώνια εγώ περιμένω απέξω. Μετά είναι ο δρόμος για το σχολείο που έχει μόνο σπίτια. Εκεί συνήθως δεν μυρίζει τίποτα. Καμιά φορά όμως την άνοιξη μυρίζουν τα τριαντάφυλλα, οι πορτοκαλιές και τα άλλα λουλούδια στους κήπους. Τέλος στο δρόμο μετά το σχολείο είναι το σουβλατζίδικο. Εκεί έχει την καλύτερη μυρωδιά!
Industrial Daisies"

Ξέρω ξέρω, το άστρο μου στη συγγραφή κειμένων είχε ανατείλει από τότε, από την τρυφερή ηλικία των έξι!
Σας φιλώ σταυρωτά (που θα έλεγε κι ο Νιόνιος),
I.D.

20 comments:

ladybug said...

Είσαι φοβερή :)
Φαντάζομαι χαρά η δασκάλα :))
Καλημέρα κορίτσι!

Φράνσις said...

Μα πωε διαολο ειναι αυτοί οι ελέφαντες επιτέλους; Δε βαρέθηκαν να σε καταδιώκουν; Ποιό είναι το αγαπημενο τους φαγητό ξέρεις; Ισως έτσι να την σκαπουλαρεις. Μην ανησυχεις, η εμπνευση είναι σαν το μωρό. Ερχεται όποτε της καπνίσει. σύ απλώς πρέπει να είσαι ανα πάσα στιγμή έτοιμη να την υποδεχτείς.Καλά "γεννητούρια".

allmylife said...

αυτό με τους ελέφαντες να το βλέπαμε λίγο :)))

το ταλέντο το έχεις.

Fatale said...

Τρυφερή γραφή ....
παιδικές εικόνες..
φτιαγμένες με λίγες λεξούλες....

πάντα νοσταλγούμε το όμορφο.....
και όταν υπάρχει αστράφτει σαν αστέρακι....

Φιλιά..
γράφε
γράφε

Archimidis P. said...

Ταλέντο! Και μανία με τα σουβλάκια, όπως κάθε παιδάκι! :)

R2-D2 said...

Ωραία γραφή!

Unknown said...

Take it easy babe.
Όπως βλέπεις και τους "φίλους" σου έχεις και by definition τον χρόνο.
Εδώ (να 'μαστε καλά) είμαστε.
Καλό απόγευμα.

roidis said...

μάθε το κι εσύ ότι για όλα φταίνε οι ελέφαντες. τους το λέω και δεν με πιστεύουν.

Siddhartha said...

Ανέτειλε στα έξι, και ευτυχώς, δε το άφησες να πάει χαμένο...ούτε τα σουβλάκια φαντάζομαι.

void said...

Χεχε, τι πλακα! Απλωσα τη λαδοκολλα με τα σουβλακια μπροστα μου και ειπα να κανω μια γυρα στα blogs! Και να σου η μαργαριτα με τις σουβλακερι της...! Ελπιζω να μην ετρωγες σουβλακια απο κρεας ελεφαντα ;-) Τα δικα μου ειναι μαλλον γατισια!

2Σx2 said...

Δεν παίρνεις τα σουβλάκια του void να τα δώσεις στους ελέφαντες να σε αφήσουν ήσυχη; Έτσι, σε κατάσταση πνευματικής γαλήνης, θα μας προσφέρεις μεγάλες αναγνωστικές χαρές!
Κι επειδή "το πιο βαθύ σκοτάδι..κτλ"
περιμένω κάτι μεγαλειώδες!
Καληνύχτα!

Helix Nebulae said...

Εντυπωσιακές επιδόσεις για εξάχρονη! Ρομαντική αλλά λιχούδα, ε; Ωραίος συνδυασμός :-)

Σπύρος Σεραφείμ said...

ε, έχεις άστρο, τι να λέμε τώρα. (και λιχουδιά, επίσης!)

Costis Demos {Ghostdog} said...

Εχθές το βράδυ είχα μια τεράστια δυσκολία να κοιμηθώ..Μάλλον έφταιγαν τα απανωτά καπνοσυρίγγια που κατανάλωσα χρησιμοποιώντας εγγλέζικο και δανέζικο καπνό αναμεμειγμένους , καθώς και κάτι αναιδείς ελέφαντες απο το όνειρο ενός άλλου που παρόλαυτά φορούσαν κάτι περίεργα χαβανέζικα λουλουδοκολιέ απο μαργαρίτες...Σηκώθηκα που λέτε να πιώ λιγάκι νερό , όταν διαπίστωσα ότι στο ποτήρι που πάντα έχω στο κομοδίνο , και στο νερό που μέσα έχει το ποτήρι, επέπλεε ένας φελλός.
Η ιδέα λοιπόν να κοιμηθώ είχε χαθεί.
Να ξεδιψάσω;
Είχε χαθεί.
Nα καθίσω στο κρεββάτι μου;
1)το συγκεκριμένο βράδυ άραξα στον καναπέ ύστερα από τις πίπες (καπνοσυρίγγια) και τους αργιλέδες.
2)Στον καναπέ είχαν αράξει ήδη οι ελέφαντες...
Γεμίζοντας άλλο ένα μπώλ καπνό να καπνίσω χτυπάει η πόρτα. (Μπορεί και να ήταν η μπαλκονόπορτα δεν θυμάμαι).
"Είμαι ο κύγγιος Μαργγγσέλ Πγγγούστ" λέει ο Μαρσέλ Προύστ...
γειά σου Μαρσέλ (φφφφφφ ο καπνός). Εγώ είμαι -
Το φαντασμοσκυλοοό , Γκοστντόγκ , bien?.
Ό Μαρσέλ ήθελε τελικά να με ενημερώσει για τον χαμένο χρόνο, και ερχόταν λέει , από τον κήπο των χαμένων κοριτσιών , εκεί που είχε εισβάλλει ένας ελέφαντας που έβαζε γιασεμί άρωμα κάτω από την προβοσκίδα , ποδοπατούσε τα κρεοπολεία και έκλεβε φρατζόλες ψωμί απο τον φούρνο...
Τελικά ο κ.Προύστ αποκάλυψε κάτι που ήξερα ήδη ...
Ο ελέφαντας ήταν ένα κορίτσι κι αυτός , και άνθιζε σαν μαργαρίτα κάπου στο Μπρούκλυν και άλλωτε στο Κιλάρνι της Ιρλανδίας και στην γή του Πυρός.
Είχε , έχει και θα έχει την ιδιότητα να εισβάλλει καλοδεχούμενος στα όνειρα των άλλων και να τα κάνει απο εφιάλτες ουτοπίες και από γαλήνη - stampeed.
Φίλησα τον Μαρσέλ , και πολύ περισσότερο , τον Ελέφαντά και την προβοσκίδα του.
Επέστρεψα στον καναπέ και διάβασα Μπόρχες, Λουίς Φερνάντο Βερίσσιμο ...
και το Hagakure.

BeBe said...

Καταδίωξη ελεφάντων; Δε λέω, πολύ συμπαθή ζώα,αλλά δεν είναι κιόλας να σε κυνηγούν ..Ούτε στον ύπνο σου!
Καλημέρες βιομηχανική μαργαριτούλα

tzotza said...

πολυ μαρεσε το 'σκεφτομαι και γραφω' σου industrial daisies!! μερικα πραγματα φαινονται απο μικροι που ημαστε την σημασια τους..and that goes for the σουβλακι as well!!! φιλια!!!

industrialdaisies said...

@ ladybug: Καλή μου, πολύ χαίρομαι που σε βλέπω! Καλά, η δασκάλα με λάτρευε! Σαφώς, τόσο γέλιο πρέπει να έριχνε μαζί μου... Καλημέρα!

@ auburn kate: Α, όλα κι όλα. Οι ελέφαντες με κυνηγούν γιατί μ' αγαπάνε! Αφού τους ταΐζω όπως κανείς άλλος! Καλημέρα!

@ allmylife: Αυτό με τους ελέφαντες θέλω να το δω κάποια στιγμή από μακριά και με κυάλια, σαφάρι τύπου να γίνει η κατάσταση ανάμεσά μας! Για το άλλο ευχαριστώ πολύ... Και καλημέρα!

@ fatale: Καλημέρα! Προσπαθώ να γράψω και δεν βρίσκω χρόνο! Θα πάρω φόρα σήμερα το βράδυ πιστεύω και δεν θα με σταματάει κανείς! Φιλιά!

@ archimidis p.: Εμ, έτσι είναι αυτά Αρχιμήδη μου. Φαίνονται παιδί μου τα ταλέντα. Αφού να φανταστείς και η πρώτη μου λέξη ήταν «ανυπερθέτως»! :pppppppppppppp

@ r2-d2: Καταλαβαίνω ότι σας έχω σαγηνεύσει όλους με τα καταπληκτικά κείμενά μου αλλά ομολογουμένως με αυτό σας αποτελείωσα! :pppppp Καλημέρα και καλωσήρθες!

@ ilias dimopoulos: Ηλία μου, καλά θα είμαστε και θα συνεχίσουμε να αλωνίζουμε και να περνάμε καλά! Σε πολύ λίγο όλα θα είναι καλύτερα! Καλημέρα!

@ roidis: Αγαπημένε μου Ροΐδη, ίσως αν τους το λέγαμε συχνότερα και τους δείχναμε πιο πολλούς ελέφαντες από αυτούς που κυκλοφορούν καμουφλαρισμένοι ( ;) ) να καταλάβαιναν. Εγώ τουλάχιστον νομίζω πως κι εσύ και κάποιοι άλλοι αυτό κάνετε και μπράβο! Τώρα, βέβαια, περιμένω να μου πεις τρόπους να διώξω τους δικούς μου! Φιλιά και καλημέρα!

@ siddharta: Τώρα περιμένω τη δύση του όπου να' ναι! :pppp Τα σουβλάκια αν σου έλεγα ότι τα μισώ θα με πιστέψεις; Αλήθεια είναι, όμως. Μετά από την παιδική κι εφηβική ηλικία νομίζω ότι διανύω τα μετεφηβικά (ακόμα!!) χρόνια μου με μία αποστροφή στο κρέας, χωρίς όμως και να είμαι τελείως χορτοφάγος. Τα σουβλάκια πάντως συμμετέχουν στο στομάχι μου εκτάκτως, guest μία φορά το χρόνο σχεδόν. Καλημέρα!!!!

@ void: Καλέ μου, ήταν όντως μία ευτυχής (;) συγκυρία! Φαντάσου, περιτριγυρίστηκες από σουβλάκια ακόμα και διαδικτυακά! Μικρή δεν έβλεπα ελέφαντες παρά μόνο σε ταινίες και ντοκιμαντέρ. Τα σουβλάκια τότε ήταν από γάτες ή σκύλους. Όπως δηλαδή και σήμερα! Καλημέρα! (Και καλή όρεξη :pppp)

@2σχ2: Μπααα, ούετ οι ελέφαντες δεν θα έτρωγαν αυτά που τρώμε εμείς στις μέρες μας! Πάντως ευχαριστώ για το ότι τρέφεις ελπίδες στο πρόσωπό μου, με αγχώνει αλλά και με συγκινεί! (Θα σου πρότεινα πάντως να διαβάζεις πολλά αξιόλογα κείμενα που κυκλοφορούν στα blogs όπως και κανένα ακόμα βιβλίο από αυτά τα φοβερά που ξέρω ότι διαβάζεις, γιατί αν περιμένεις από εμένα... Θα γεννήσουν οι ελέφαντες και τότε... :pppppp ) Καλημέρααααα!

@ helix nebulae: Κοίτα, όπως το έκανες resume «ρομαντική αλλά λιχούδα» με έκανες να σκεφτώ ότι δεν έχω αλλάξει και πολύ... Τρομακτικό,ε; Καλημέρα!!!!

@ σπύρος σεραφείμ: Χαχαχα, σπύρο μου, γέλασα με το σχόλιό σου. Και τι άστρο, χριστουγεννιάτικο από αυτά που βάζουμε στα έλατα -3,90 Ευρώ το πήρα φέτος!!! Καλημέρα!!!!

@ Ghostdog: Εκτός ότι νιώθω πως οι ροδέλες καπνού σαν σωσίβιο γύρω από τη μέση μου με βοηθάνε να ταξιδέψω ωκεανούς σκέψεων και να φτάσω τόσο κοντά σου δεν έχω τίποτα άλλο να πω -και να πιστεύω περισσότερο- από το ότι Υποκλίνομαι.
Και καλημέρα, επίσης.

@ bebe: Καλή μου, άστα να πάνε! Καλοί είναι μόνο στα cartoons και στα ντοκιμαντέρ. Αν και σε ένα τώρα τελευταία είδα ότι δεν είναι και τόσο καλοί όσο νομίζουμε... (Θα τους καταστρέψω εγώ τους άτιμους, δυσφήμιση μέχρι τέλους μέσω του blog!) Καλημέρα!!!!

@ tzotza: Χαχαχα, το ότι πάει και στο σουβλάκι με αποτελείωσε, πέθανα σου λέω στα γέλια! Καλημέραααααααα!

kyriayf said...

καλε!!! στείλε έναν από τους ελέφαντες σου, να "πατήσει" τα φαντάσματα...

φοβερή!!! καλή μου... όπως πάντα

φιλιά:)))

stefanos said...

έλα σύνελθε μαργαρίτα μας
κρύψου πίσω από τις τριανταφυλιές και άσε τους ελέφαντες να τρέχουν

εμείς (απ'ότι βλέπεις) σε αγαπάμε έτσι κι'αλλιώς :-)

industrialdaisies said...

@ kyriayf: Φαντάσματα, ελέφαντες! Ακούγεται μαγικός κόσμος. Αλλά δεν είναι πολλές φορές... Ευχαριστώ πάρα πολύ! Καλησπέρα!

@ στέφανος: Συνέρχομαι, σιγά σιγά! Την νιώθω την αγάπη, πάντως, για αυτό είμαι εδώ. Καλησπέρα!