Friday 8 June 2007

Επιστροφή σε βασικές σκέψεις

Τελικά, τα γουρούνια παντού την ίδια όψη έχουν.

32 comments:

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ said...

Να υποθεσω οτι εννοεις την... συνομοταξια που ανηκω "μαργαριτα" ;

Οινκ, οινκ ;-)

industrialdaisies said...

Πού ανήκεις Πυγμαλίωνά μου;

Επίσης, δεν αναφέρομαι σε μία συνομοτταξία... Πέραν των γουρουνιών... ;)

Fatale said...

κοινώς το γουρούνι δεν αλλάζει μούρη.....αλλά τι σχέση εχουν τα γουρούνια με σένα...μμ..μακριααά

Φιλιά

π. said...

Πρόσεξε τι λες για τα γουρούνια, είναι ευαίσθητα θέματα αυτά. Το πρόβλημα για μένα είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το ότι εμφανίζονται με άπειρες διαφορετικές όψεις, αλλά παντού..

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ said...

Εννοουσα το ανδρικο φυλο εν γενει, μιας και υποπτευθηκα πως υπεπεσες στο κοινο γυναικειο σφαλμα της στερεοτυπικης αντιληψης "Ολοι οι αντρες ειναι γουρουνια!"

industrialdaisies said...

@ fatale: Όλοι μας, νομίζω, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πέσουμε πάνω και σε τέτοια. Είναι, ξέρεις, βούρκος γύρω γύρω και τα τραβάει... Μακριάααα, δεν λες τίποτα! :)

@ p. : Είναι, όντως. Πάντως, όσες επιδερμικές διαφορές και να παρουσιάζουν η φύση τους μία είναι. Αν προσέξεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι διακρίνονται εύκολα ανάμεσα στους λοιπούς... Καλωσήρθες!

@ πυγμαλίων: Όχι, καλέ μου! Ίσα ίσα, δηλώνω γοητευμένη από το ανδρικό φύλο. Ευτυχώς, δεν έχει υπάρξει λόγος να πιστεύω κάτι κακό. Άσε που τα στερεότυπα με ενοχλούν, σημαίνουν θάνατο της σκέψης... Οπότε... Πάμε για άλλα γουρουνάκια! :)))

Кроткая said...

τα γουρουνάκια είναι συμπαθέστατα πλάσματα, ροζ με στριφογυριστή ουρά!

μάλλον αναφέρεσαι στα καθήκια / κωθώνια / κρετίνους?

industrialdaisies said...

@ krotkaya: Καλή μου, με βασανίζει από χθες αυτή η σκέψη. Περισσότερο την έβαλα εδώ για να ηρεμήσω αλλά και γιατί δεν σας περιορίζω να εκφραστεί ο καθένας ανάλογα με το ποια χορδή του χτυπάει.( Μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια βέβαια, μην μας πάνε και μέσα!)

Πάντως εγώ, βλέποντας κάποιες σκηνές στην τηλεόραση θυμήθηκα την "Φαρμα των Ζώων" και τα γουρούνια εκεί. Περισσότερο, δηλαδή, αναφερόμουν στα αντίστοιχά τους στον κόσμο μας, όποιας εθνικότητας κι αν είναι αυτά... ;)

(Τρέχω, έχω αργήσει για μάθημα. Πήρε το μάτι μου κάτι φοβερό που ανέβασες αλλά δεν προλαβαίνω τώρα... Θα τα πούμε το βράδυ από τα μέρη σου!) :)

R2-D2 said...

"Σε όσους και να πήγα τόπους, ίδιους βρήκα τους ανθρώπους"

Archimidis P. said...

Αόριστο και γενικό! Επεξήγηση; :)

Кроткая said...

α, για τα μπλε στρουμφάκια μιλάμε;
αχα! εκεί θα συμφωνήσω, βέβαια, όπως και τη φάρμα των ζώων. Ξέρεις, όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά τα γουρούνια είναι πιο ισα από τα άλλα....

industrialdaisies said...

@ r2-d2: Ίδιους μέσα στην διαφορετικότητά τους...

@ archimidis p.: Δεν θέλω τόσο να περιοριστούμε σε αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου, αλλιώς θα έγραφα ένα από τα συνήθη μου κείμενα. Πιο πολύ με ενδιαφέρουν οι διαφορετικές αντιδράσεις κι ερμηνείες που μπορεί να προκύψουν από μία τέτοια πρόταση.

@ krotkaya: Ναι, ξέρεις όλη αυτή η ιστορία περί ισότητας έχει καταλήξει νομίζω να είναι το άλλοθι της Δύσης για όσα κάνει. Και, βέβαια, σε μία τέτοια "ανθρωπιστική", "δυτική δημοκρατία", πιο ίσοι είναι οι αγκυλωμένοι, ακίνητοι, μηχανοποιημένοι άνθρωποι.

Το "μπλε" ήταν απλά η αφορμή. Όσο συνεχίζω να σκέφτομαι και να παρατηρώ βλέπω ότι αυτοί είναι απλά οι δεσμοφύλακες σε έναν αντίστοιχο καφκικό πύργο που έχουμε βοηθήσει να κατασκευαστεί. Όλη τη δουλειά -καθώς και την περίοπτη θέση της "εξουσίας" (όπως αυτή εκφράζεται)- την έχουμε κάνει εμείς. Εμείς κινούμαστε, λειτουργούμε και οριοθετούμαστε με τον τρόπο που απαιτεί ο "Πύργος"...

tolitsa said...

Εκτος αν τα κανεις μπριζολα! Εκει μαλακωνουν!!!!!

sitofkris said...

Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι μουσουλμάνοι που ούτε καν τα τρώνε.
;)

Anonymous said...

Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια και το θεωρώ εντελώς ρατσιστικό εκ μέρους σας.

Τα ίδια λέτε και για τους Κινέζους πως μοιάζουν όλοι, αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε τις διαφορές αν δεν είστε Κινέζος.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΤΣΑ.

epwnimos said...

ΧΑΧΑΧΑ δεν πιστεύω να με πιστέψατε στο παραπάνω σχόλιο, εγώ ήμουν, δεν ήταν κανένα γουρούνι, απλά άλλαξα το display name.

industrialdaisies said...

@ tolitsa: Δεν θα έλεγα ότι είμαι φαν του κρέατος. Ειδικά το χοιρινό και το μοσχαρίσιο δεν πάνε κάτω με τίποτα... Μόνο με καμιά ντομάτα ή με νερό...

Καταλαβαίνεις, ίσως είναι θέμα... πώς το λένε οι σύγχρονες διαιτώμενες που θέλουν να το παίξουν cool... α, ναι, είναι θέμα "δυσανεξίας"!

@ sitofkris: Κάτι ξέρουν. Ή κάτι τους διαφεύγει. Εξαρτάται από ποια σκοπιά το δει κανείς... :)

@ γουρούνι: Χμ, κάτι δεν με πείθει... Ξέρω τι! Δεν με πείθετε ότι είστε γουρούνι. Είστε ευγενικός και σκεπτόμενος. Αφήστε δε που απαντάτε με επιχειρήματα κι όχι ρουθουνίζοντας... Κάτι δεν πάει καλά. Μήπως είστε πράκτορας; :ppp

@ emporas: Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, πολύ καλό!!!!!! Πάντως εμένα οι Κινέζοι, Γιαπωνέζοι, Κορεάτες μου φαίνονται πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Σοβαρά! :)

Unknown said...

(Μελαγχολικώς)Γκρόϊνκ...

Anonymous said...

Commitment, n.:
Commitment can be illustrated by a breakfast of ham and eggs.
The chicken was involved, the pig was committed.

εχεχε για να συνεχίσουμε το πείραμα...

lazinio said...

mpeikon.

Unknown said...

όταν είναι μικρά είναι γλυκούλια...
(άθλιο comment...αυτά είναι)

π. said...

μιας που αναφέρθηκε όμως, τι ζώο είσαι; όσο υπάρχουν "άλογα" θα υπάρχουν και γουρούνια.. πάω να παίξω πόκερ με τον Napoleon, γρόινκ γρόινκ

industrialdaisies said...

@ ilias dimopoulos: Ηλία μου, εσύ; Δεν νομίζω... :)

@ e.: Το πείραμα πέτυχε, ο επιστήμονας απέθανε! :))

@ lazinio: Λίπος. Καλωσήρθες! :)

@ narita: Αχαχαχαχαχαχα, μοναδικό όχι άθλιο... Όταν είναι μικρό ένα ζώο πάντα είναι γλυκούλι. Νομίζω προξενεί περισσότερο το αίσθημα της προστασίας, για αυτό...

@ p.: Κατά πρώτον δεν αναφέρθηκε, εσύ το αναφέρεις.:) Κατά δεύτερον με ενδιαφέρει η δική σου ματιά σε αυτό που ρωτάς παρά ο δικός μου αυτοχαρακτηρισμός. Κατά τρίτον ο Napoleon μπορεί να ήξερε από πόκερ, όχι όμως από στυλ. Κi αν λείπει ακόμα κι αυτό, έχουμε πρόβλημα! :))

Μαρω_Κ said...

Μπα δεν νομίζω!

Κάθε γουρούνι έχει την δική βρωμερή φάτσα για να ξεχωρίζει από τα άλλα.

Εκείνο που που είναι κοινό, είναι η αίσθηση της βραμιάς που συο αφήνουν!

Σπύρος Σεραφείμ said...

δεν νομίζω ότι έχουν την ίδια όψη. Τις ίδιες συνήθειες, ναι. (ξέρεις, λασπομαχίες, χαρούπια, βελανίδια κ.λπ.)
:)
καλησπέρες!

elafini said...

είναι φοβεροί οι συνειρμοί που κάνουμε...εγώ πάντως σκέφτηκα πως στο κινέζικο ωροσκόπιο είμαι γουρούνι..μετά θυμήθηκα αυτή τη χαζοταινιούλα με το γουρουνάκι που μιλάει...μετά πόσο αγαπάω και τους άντρες και τα γουρουνάκια..μετά με έκοψε μια λιγούρα, αλλά επειδή θέλω να αποφύγω τις γουρουνιές βραδιάτικα, πάω για νάνι...φιλιά :)

fish eye said...

κι εμεις που τους δεχομαστε τι??δεν φερουμε λες καμμια ευθυνη??

Pan said...

Γκροϊν;

Anonymous said...

ναι, αλλά μερικά γουρούνια πετάνε ;-)

Anonymous said...

Όπου υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν και αναποτελεσματικές λύσεις.

industrialdaisies said...

@ μάρω κ.: Αυτό εννοώ. :)

@ σπύρος σεραφείμ: Επίσης, αυτό εννοώ. Το λέμε με άλλα λόγια. Αλλα αυτό λέμε. :)

@ elafini: Εγώ, πάντως, κάποια στιγμή θυμήθηκα τον λύκο και τα τρία γουρουνάκια... :)

@ φεγγαροαγκαλιασμένη: Την μεγαλύτερη, φεγγαρένια μου. Την μεγαλύτερη... Όχι μόνο γιατί τους δεχόμαστε. Κυρίως γιατί εμείς τους "γεννήσαμε" κι εμείς τους συντηρούμε, τους δίνουμε εξουσία...

@ pan: Pardon? :)

@ nefelikas: Ναι, όπως κι ο γάιδαρος... Καλωσήρθες. :)

@ paneris: Για κάθε λύση υπάρχει ένα πρόβλημα...

Φράνσις said...

....ναι,και επίσης δεν εκτιμουν καθολου τα "μαργαριτάρια" πουθ τους ρίχνουμε..
Φιλιά μραγαριτούλα.