Monday 3 September 2007

Μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα φρικάρεις πιάστηνε

Μου προσάπτουν φίλοι κι αγαπημένα πρόσωπα ότι είμαι απαισιόδοξη όσο δεν πάει. Τέρμα λέμε! Το μυαλό μου παίρνει χίλιες στροφές το δευτερόλεπτο όταν είναι να φαντασιωθεί πατατράκ. Μετά το σημερινό, όμως, όχι πια! Θα αλλάξω -τα σημάδια το επιβάλλουν.

Πάντα, λοιπόν, ήμουν αυτό το αψυχολόγητο ον που σπούδαζε κάτι που μισούσε, πούλαγε το παραμύθι (στον εαυτό του και τους άλλους) ότι το κάνει σε περίπτωση που όλα πάνε στραβά να έχει ένα χαρτί στα χέρια του αλλά απλά και τότε θα επέλεγε να σερβίρει καφέδες αντί να ασκήσει αυτό που σπούδασε -νομικά δηλαδή. Άκρατη απογοήτευση όταν τέλειωσα -μετά τον ενθουσιασμό και το ξαλάφρωμα για την ακρίβεια- πως έφαγα τα χρόνια μου πάνω από μαλακίες, πως έγραφα πράγματα που μισώ, πως όλη αυτή η γνώση πάει χαμένη στο κεφάλι ενός ατόμου που θέλει να ξεχάσει κ.ο.κ. Πλάνην οικτρά επλανήθην φίλοι μου και σήμερα είμαι εδώ να σας σώσω -αφού έσωσα εμένα δηλαδή πρώτα! Σταματήστε να ασχολείστε με μαλακίες -με το μπαρδόν κιόλας- φωτιές, περιβάλλον που καταστρέφεται, ζωές που χάνονται, οικονομία που παραπαίει κι ελάτε να ασχοληθούμε όλοι μαζί με κάτι τεράστιο!

Ladies and gentlemen...

Η χώρα μας καλείται να ανταπεξέλθει σε καιρούς χαλεπούς, τα δημοκρατικά αισθήματά μας καταπατώνται βάναυσα και μία άξια συντρόφισσα και αγωνίστρια του δημοκρατικού μετώπου υφίσταται τη μεγαλύτερη αδικία. Κυρίες και κύριοι, όσο κι αν δεν θέλουμε να παραδεχτούμε τι έχει γίνει, ω ναι!, για μία και μοναδική φορά ένα άρθρο του Συντάγματος εφαρμόστηκε κατά γράμμα στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά! Τόσοι αγώνες, τόσες αιματοχυσίες, τόσες κομπίνες, τόσα καρτέλ, τόσα αυθαίρετα, τόσες μίζες, τόσες υποκλοπές για να βγει το τσουτσέκι ο Άρειος Πάγος να εφαρμόσει ένα άρθρο ενός κειμένου το οποίο κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε όταν το ψήφιζε!!

Την ίδια στιγμή που όλοι εμείς κινούμαστε ανέμελοι στον μικρόκοσμό μας, απασχολημένοι με ανόητα θέματα όπως το να βγάλουμε το ψωμί μας να ζήσουμε, να σώσουμε το τομάρι μας από την επόμενη σπίθα που θα ανάψει δίπλα στο εύφλεκτο μαλλί μας, να γλιτώσουμε από την αφηνιασμένη τροχαία η οποία έχει επιδοθεί στο να πιάσει τους στόχους πριν κλείσει το 2007 ώστε όλοι να λάβουν bonus, να μην πεθάνουμε από ό,τι αναπνέουμε και τρώμε τον επόμενο μήνα... Την ίδια στιγμή, αγαπημένοι μου, ένας συνάνθρωπός μας επιχειρείται να παραγκωνιστεί από τον στίβο της πολιτικής - μάσας - από – όλες - τις – θέσεις - που - είναι - δυνατό. Αυτό δεν θα περάσει έτσι! Δεν θα το αφήσουμε εμείς! Εμείς οι πολίτες μιας δημοκρατίας που τα τελευταία τριάντα και βάλε χρόνια σέβεται τον εαυτό της τόσο ώστε να τους βολεύει όλους -κι αυτούς που δεν βολεύονται τους κάνει παρκετέζα για να γυαλίζουν τα πατώματα των δημοκρατικών μεγάρων!

Φτάνει πια! Τέτοια κατάφωρη καταπάτηση του δημοκρατικού μας φρονήματος δεν έχω ξαναδεί ή ακούσει -εγώ τουλάχιστον- αγαπητοί μου φίλοι. Είναι σαν να ξυπνάς ένα πρωί κι ο ήλιος να ανατέλλει από την δύση. Έχεις δουλέψει σκληρά με τον εαυτό σου, έχεις πειστεί ότι ο μόνος που έχει μία κάποια αίσθηση δικαίου είναι το μωρό που γρατζουνά το άλλο μωρό επειδή του πήρε το τραινάκι του, έχεις πιστέψει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να εφαρμόσεις κάποιον από τους νόμους που κυκλοφορούν σαν τις χελώνες στο ρεύμα του Ατλαντικού, είσαι πεπεισμένος πως συμμετέχεις σε έναν άτυπο διαγωνισμό ποιος θα καταφέρει να καταλύσει τα περισσότερα άρθρα του Συντάγματος σε μία μόνο μέρα και να γίνει πρόεδρος ταυτόχρονα (οπουδήποτε) κι εκεί... Μπαμ! Έρχεται φασιστικά ο Άρειος Πάγος και τα ισοπεδώνει όλα! (Γιατί νομίζατε ότι λέγεται “Άρειος”; Τις γνωστές παπαριές πιστεύατε επειδή σας τις έμαθαν στο σχολείο κι εσείς, ε;)

Καταγγέλλω την κατάφωρη παραβίαση της δημοκρατικής συνείδησης του ελληνικού λαού από την συνταγματική απόφαση περί ασυμβίβαστου της Φώφης Γεννηματά! Καταγγέλλω την πραξικοπηματική συμπεριφορά του ελληνικού λαού το 1975 όταν με δημοψήφισμα κατοχύρωνε το Σύνταγμά του!

Προτείνω την καταδίκη όλων όσοι συμμετείχαν τότε στο δημοψήφισμα! Προτείνω τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης για το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. -και χωρίς πολλά πολλά γιατί είναι βόρειος λέμε κι όποιος γουστάρει να του ζητήσει τα ρέστα αν του κοτάει ας μεριάσει! Προτείνω ο επόμενος λόγος της Αλέκας να λάβει χώρα σε ένα καφενείο στο Βλαδιβοστόκ όπου -αυτήν τη φορά- πάνω από την φραπεδιέρα (την οποία θα προσφέρει η ίδια σε ένδειξη αλτρουιστικών συναισθημάτων θέλοντας να διαδώσει την ελληνική αντίληψη της κομμούνας) θα βρίσκονται αναρτημένες σε πρώτο πλάνο μία αφίσα του Στάλιν και μία του προέδρου του Αρείου Πάγου! Προτείνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ να μπει ο βασιλικός της γλάστρας που πόζαρε μπροστά από τον Αλαβάνο στην ομιλία τού Θησείου -προβάλλοντας έτσι εκτός από σαφέστατο οικολογικό μήνυμα και την καταγγελία της προσπάθειας αλλαγής από δημοκρατία σε βασιλεία την οποία επεχείρησε ο Άρειος Πάγος. (Για τους άλλους δύο δεν μιλάω -δεν μου το επιτρέπει η ελάχιστη σοβαρότητα που μου έχει απομείνει αυτήν τη στιγμή ακέραια.)

(Κι όλα αυτά αγαπημένοι μου φίλοι, κυρίες και κύριοι, δεν θα μπορούσα να τα αντιληφθώ τόσο ξεκάθαρα και να τα μεταφέρω και σε εσάς ώστε να σας κάνω να ξυπνήσετε, αν δεν είχα σπουδάσει αυτό που μισώ.)

Βγείτε, λοιπόν, στους δρόμους. Σκίστε τα ιμάτια σας γιατί ζούμε στην εποχή του παραλόγου όπου κάποιος – ο οποιοσδήποτε- τολμά να τηρήσει το γράμμα του νόμου! Σας καλώ όλους σε αυθόρμητη σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από τα ανάκτορα -ω! συγγνώμη, την Βουλή εννοούσα- προς υπεράσπιση των εγγενών μας δικαιωμάτων ως πολίτες μίας νεο-μικρο-πλουτο-καπιταλο-δημοκρατίας!

Ελάτε να βροντοφωνάξουμε όλοι μας, δια της σιωπής μας, πως ΟΧΙ! Το δικαίωμα στη λαμογιά, στην παρανομία, στην αδιαφορία, στον τραμπουκισμό, στο φακέλωμα, στο φακελάκι, στην εκμετάλλευση, στον ρατσισμό, στην καταστροφή της χώρας, στην καταπάτηση κάθε δικαιώματος άλλου ανθρώπου είναι ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ! ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ! ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ! (Και φορέστε μαύρα.)

Υ.Γ.: Ε, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ κύριοι πάσης εξουσίας! Άει στο διάολο που την ώρα που άνθρωποι κηδεύονται, το οξυγόνο και η ομορφιά εξαφανίζονται, άνθρωποι μένουν χωρίς σπίτι και δουλειά χρησιμοποιείτε ένα τόσο μα τόσο φτηνό τέχνασμα για να στρέψετε το ενδιαφέρον του κόσμου στο γαμοψηφοδέλτιό σας και την παπαροθέση σας. Άει στο διάολο, που είστε τόσο ξεφτίλες που με ό,τι και να καταπιαστείτε μας αφήνετε μόνο δυο δρόμους αντίδρασης. Την αηδία και οργή ή την ιλαρότητα μόνο και μόνο για να μην φρικάρουμε κι άλλο. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

Υ.Γ. 2: Είναι από τις σπάνιες φορές που ασχολούμαι με κάποιο κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο. Δεν μου αρέσει, πάω να πιω βυσσινάδα να μου φύγει η αναγούλα, αλλά πραγματικά το βρίσκω εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει. Συγχωρήστε μου την παρέκκλιση αυτή -εγώ δεν ξέρω αν μπορώ. Δεν έχει να κάνει, όμως, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα -γνωρίζω καλά πως κάθε νόμος υπάρχει μόνο και μόνο για μαντρώνει τους πολλούς και να αφήνει το πραθυράκι ανοιχτό για τους λίγους, κάτι το οποίο αυτοί οι λίγοι (;) φροντίζουν να κάνουν συνέχεια. Το timing όμως (μετά από όλη αυτήν την καταστροφή) και το εξώφθαλμο της κοροϊδίας είναι αυτό που το κάνει τραγικό όλο αυτό. Θα ήθελα να είναι κωμικοτραγικό. Πολύ φοβάμαι πως είναι μόνο το δεύτερο. Άντε, καλή εβδομάδα!

24 comments:

νατασσΆκι said...

Καλημέρα μαργαριτούλα.

Καλή εβδομάδα.

(τι άλλο μπορώ να σχολιάσω, νομίζεις;;; )

:)

If...ιγένεια said...

Υ.Γ.: Ε, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ κύριοι πάσης εξουσίας! Άει στο διάολο που την ώρα που άνθρωποι κηδεύονται, το οξυγόνο και η ομορφιά εξαφανίζονται, άνθρωποι μένουν χωρίς σπίτι και δουλειά χρησιμοποιείτε ένα τόσο μα τόσο φτηνό τέχνασμα για να στρέψετε το ενδιαφέρον του κόσμου στο γαμοψηφοδέλτιό σας και την παπαροθέση σας. Άει στο διάολο, που είστε τόσο ξεφτίλες που με ό,τι και να καταπιαστείτε μας αφήνετε μόνο δυο δρόμους αντίδρασης. Την αηδία και οργή ή την ιλαρότητα μόνο και μόνο για να μην φρικάρουμε κι άλλο. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

Συμφωνώ και επαυξάνω.. αει μου και στο διάολο..

Maria Mikro Analogo said...

Έτσι, για να μην μας παραμυθιάζει ο κάθε τιβι-παράθυρος και η κάθε τιβι-περσόνα, που τον τελευταίο καιρό το κάνουν λες και είναι χόμπι τους. Υπέροχα τα λες, συμφωνώ απόλυτα! Τις καλημέρες μου.

Я верю в Сталина said...

Αχ εγω νοιωθω λιγο ΟΥΦΟ... Τι επαθε καλε η Φωφη μας; Το κοριτσι μας; ΠΟιος το πειραξε;

Φράνσις said...

Α ρε μαργαριτουλα, εγραψες παλι! Αγαπημενη μου παρ'ολιγον συναδελφε, σου θυμιζω οτι οι Ελληναρε, εχουμε μια βασικη αναπηρια: επικαλουμαστε ισοτητα στην παρανομία κι οχι στη νομιμότητα.Αλλα να είσαι σίγουρη πως το μεγα παραθυρο του δικαιου, η ερμηνεια, θα κανει παλι το θαύμα της.Ας πουμε μια διορθωτικη, διασταλτικη ερμηνεια, οπως λεμε στο σιναφι μου, δίασταλτικη μεχρι ξεχειλώματος, αθ κανει εδενχομενως σκονη το κώλυμα της κυριας λαγοχείλας, το είπα, αει σιχτιρ πια βγαινει με κεινα τα εμετικα χείλια που τα παστωνει με το περλε κραγιον το ζώον, κια μου'ρχεται να της χώσω μπουνιά.Οποτε θα αναφωνησω κι εγώ, ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ! σε φιλω.

katerina said...

Με πιάνει νευρικό γέλιο όποτε τους βλέπω όλους αυτούς ή τους ακούω.. Ίσως δεν είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης, αλλά δεν μπορώ μου βγαίνει αυθόρμητα! Χθες το βράδυ έβλεπα τη "φώφη, τη φωφάρα, τη φωφώ" να διαμαρτύρεται έντονα στον κ. Στραβελάκη και είχα πέσει στο πάτωμα από τα γέλια..

Unknown said...

Γνωρίζεις εκ διαισθήσεως αλλά και προσωπικής ίδιας γνώσης πως και πόσο συμφωνώ. Με την ουσία και τον τρόπο σου. Οπότε μην διανοηθείς (αν σου πέρασε αυτός ο φόβος) να νοιώσεις μόνη στην πολιτικότατη δήλωσή σου.

Απλώς θα σταματήσω εδώ, γιατί η νεότερη στρατηγική μου είναι η απαγκίστρωση από το χάλι των θλιβερών που μας περιστοιχίζουν. Θλιβερών που αδυνατώ να αντιμετωπίσω, αφού πρόσφατα (ξανα)διαπίστωσα πόσα ανθρωπόμορφα άλιεν έχουν γεννοβολήσει τριγύρω.

tolitsa said...

Πολυ φοβαμαι οτι ουτε Ο ΔΙΑΟΛΟΣ τους θελει στα λημερια του. Μαλλον τους ξαποστειλε κι αυτος και γι'αυτο τους λουζομαστε εμεις!!

Σπύρος Σεραφείμ said...

Ε, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ κύριοι πάσης εξουσίας!

όπως ακριβώς το είπες...

The Torch said...

Θεωρώ ότι η ειρωνία είναι ένας απίθανος τρόπος έκφρασης της οργής όταν κάτι είναι εξώφθαλμο. Έτσι -χωρίς να σχολιάσω την ουσία με την οποία συμφωνώ απόλυτα- θα έλεγα, ότι στη θέση σου το Υ.Γ.1 δεν θα το έγραφα. Θα άφηνα την if.. igeneia να το γράψει (σόρρυ if.. igeneia, απλά εννοώ ότι κάποιος θα το έγραφε, αν όχι όλοι), όσο για το Υ.Γ.2 δύο μάλλον θα το περιόριζα στην ανάγκη να πιώ βυσσινάδα για να φύγει η αναγούλα. (έχω και φυσική στο σπίτι από τη Μαγνησία -απιθανη- να σε κεράσω σε περίπτωση που δεν σε πιάσει κάποια άλλη) :ο)

lazinio said...

ai sto diatano. gia na allaksoume ligo klima

Pan said...

Ά'στα κοματια και μέχρι το μέσο φοβόμουν ότι θα άκουγα κανένα καινούριο σχιζοφρενικό.

Α'στα κομάτια με τους μαλάκες που μπλέξαμε.

ο δείμος του πολίτη said...

Ενώ μου αρέσει πολύ αυτό το αυστηρό και σκληρο ύφος του κειμένου, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι παρέμβαση αντισυνταγματική, γιατί δεν μπορέι ο Άρειος Πάγος να προλαμβάνει, αλλά να ενεργεί κατόπιν αιτήσεως. Το ζήτηα είναι θέμα Εκλογοδικείου και όχι Αρέιου Πάγου (που είναι και διορισμένος ουσιαστικά). Άσε που ο Άειος Πάγος δίνει γνωματεύσεις.

Unknown said...

Καλημερούδια! Πολλοί τους στέλνουμε στο διάολο συχνά πυκνά αλλά αυτοί δε λένε να πάνε... τι είναι και τούτο! A class θέσεις σε υπερσύγχρονο αεροσκάφος και ξενοδοχείο 5 αστέρων τάζω αλλά και πάλι δεν πάνε...
Η λύση είναι μια, να μάθει η νέα γενιά να ενδιαφέρεται περισσότερο για το συνάνθρωπο και το περιβάλλον. Η δική μας γενιά δυστυχώς έχει ήδη δηλητηριαστεί, ο καθένας ενδιαφέρεται για τον εαυτούλη του. Με ένα καλό marketing plan (ξυπνάει ο μαρκετίστας από μέσα μου!) και καλή θέληση από ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων ίσως να σωθεί η επόμενη γενιά και να αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας. Όχι δεν είναι ευχολόγιο, δεν έχω "μεγάλη" φαντασία απλά όλα χρειάζονται ένα πλάνο από αυτούς που "ξέρουν" και "θέλουν". Το κυριότερο βέβαια είναι ότι για να γίνουν αυτά είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός ηγέτη (όχι αρχηγού ή προέδρου) για να γίνει η υπέρβαση... Μέχρι τότε ΥΠΟΜΟΝΗ κόσμε!

kanataki said...

να προσέξουμε ο ήλιος που θα ανατείλει από την δύση να μην είναι και πράσινος

ούτε και γαλάζιος

ας είναι μπορδοροδοκόκκινος.

ξέρω γω????

The Torch said...

Δείμο φοβάμαι ότι δεν έχεις δίκιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της ανακήρυξης των υποψηφίων ο Άρειος Πάγος προλαμβάνει διότι το σύνταγμα απαγορεύει την συμμετοχή Νομαρχων στην εκλογή. Δεν επιτρέπει την εκλογή και κατά συνέπεια δεν αφήνονται περιθώρια εκλογής η οποία μετά θα ελεγχθεί για την ορθή διαδικασία της (κάτι που ελέγχει το εκλογοδικείο)

patsiouri said...

Ξέχασες την κινητή ντόπα ρε, ακόμα γελάω με το σούργελο μαλάκα...

Τη Βούλα λέω ρέ...λές και γίνεται μέ δύο νεκρόφιλες να ξεχάσεις 65 πεθαμένους, λυπάμαι και το διάολο να τους στείλω κι εγώ κατα κεί...

Θεραπευτής said...

Κι υστερα εχεις και τη Βουλα Σκατουλιδου να σου λεει οτι εχει μαθει να ειναι πανατα πρωτη και χρυση ζυμη-ολυμπιονικης (οταν σκονταφτουν οι αλλοι διπλα της...)!

Εδω ο κοσμος καιγεται και τα μουνια οχι μονο χτενιζονται, αλλα κανουν και μες!!!

Υ'Γ. Παρε κι ενα μπλογκοφιλο (αλα Μικυ Μαους!!!) που εχουμε καιρο να τα πουμε! Σμουααατς!

Zaphod said...

Άει σιχτίρ θα έλεγα εγώ για να μου κάνω και λίγη διαφήμιση :-)

Άψογο το ποστ, προσυπογράφω.

@Δείμος: Μπορείς να έχεις δίκιο αλλά το δίκιο αυτό, που το επικαλούνται και οι Πασόκοι, είναι καθαρά δικολαβικό. Εν γνώση τους την έκαναν την μαλακία και το ψιλοπερίμεναν. Το είπε και ένας φίλος σε σχόλιο στο blog μου:

"Δε ξέρω φίλε αν το ξέρεις από πρώτο χέρι περί Αρείου Πάγου και μη δικαιωματικής παρεμβολής του στα εκλογικά δρώμενα, εγώ δε γνωρίζω. Δε πιστεύω να σ'έπεισαν τα κλαψομουνίσματά τους και τα αντεπιχειρήματά τους πάντως όλα αυτά μου κάνουν κάτι σε "εντάξει κύριε Δικαστά έκλεψα αλλά ο αστυνομικός που με συνέλλαβε ήταν εκτός υπηρεσίας,δε θα'πρεπε". Ήταν παραβίαση του Συντάγματος και το'ξεραν."

an205 said...

Στο χωριό μου αυτό το λένε "αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης" γιατί όπως μας έχει διδάξει ο Τζίμης Πανούσης "η κοινή η γνώμη μια κοινή μιά πόρνη" που έχει ως νταβαντζήδες τα Μ.Μ.Ε.

ΥΓ τι σας φταίει ο διάολος και τους στέλνετε εκεί, θέλετε να βρει τον διάολο του;;;;

ion said...

ο διάολος λίγο κοντά δεν πέφτει;;;
πιο μακριά παρακαλώ..πιο μακρια.

Niemandsrose said...

Διάολος δεν υπάρχει. Γκαραντί.
10εκ άνθρωποι Χ 15χρ.= 0 αποτέλεσμα.
Που διάολο να τους στείλουμε για να πιάσει τόπο η ευχή;
Έχω αρχίσει και φαντασιώνομαι ιπτάμενους δίσκους στην πλατεία Συντάγματος για την απαγωγή των 300.
Μας ξέχασαν και οι εξωγήινοι. Τι ΕΛ είμαστε επιτέλους;

industrialdaisies said...

@ natassaki: Νατάσσα μου, κόντεψε να τελειώσει η εβδομάδα μέχρι να απαντήσω. Ελπίζω όντως να πηγαίνει καλά και ήδη προσμένω Σαββατοκύριακο για να επιδοθώ σε υπνοβασίες! Καλημέρα!

@ if...igeneia: Καλωσήρθες και καλημέρα! :)

@ μαρία: Μαράκι, το παραμύθι πολλοί εμίσησαν -τον παραμυθά ουδείς... Καλημέρα!

@ dimosthenis s.: Άσε Δημοσθένη μου, τόλμησε το Σύνταγμα να συγκρουστεί μαζί της... Ντροπής πράγματα! :)

@ auburn kate: Ναι, ναι... Θυμάμαι... Αυτές οι διασταλτικές ερμηνείες που ουσιαστικά είναι το ξήλωμα του παραθύρου για να γίνει ολόκληρη πόρτα στην θέση τους...

Όσο για το λαγόχειλο, εγώ σαν άνθρωπος δεν μπορώ να κοροϊδέψω κάποιον για ένα φυσικό ελάττωμα που κουβαλά. Αυτά που αποκτά στην πορεία είναι το πρόβλημα... ;)

@ river: Φαντάσου πόσο αυτοπροστατεύομαι, καλή μου, που δεν βλέπω τηλεόραση. Γιατί σπανίως γελάω με τέτοιες καραγκιοζιές... Καλημέρα!

@ ilias dimopoulos: Ηλία μου, το ξέρεις, στα “παράνομα” μαζί σου χίλιες φορές... Χίλιες φορές η ομορφιά της τέχνης που σε κάνει να απομακρύνεσαι τόσο από τα alien που στο τέλος ξεχνάς πώς βρωμάει η ανάσα τους... Καλημέρα! :)

@ tolitsa: Αν ισχύει αυτό... Τότε η μόνη λύση είναι να πάμε εμείς σε εκείνον μπας και μας λυπηθεί και μας κρατήσει! :)
Καλημέρα tolitsa μου, τουλάχιστον έπαψε αυτή η “μοβόρικη” ζέστη!

@ σπύρος σεραφείμ: Λες αν το φωνάξουμε όλοι μαζί Σπύρο μου να πιάσει τόπο και να συμβεί το θαύμα; Χιχι... :)

@ the torch: Έχεις δίκιο, καθόλου δεν ένιωθα ουσιαστική ανάγκη να τα γράψω αυτά τα υστερόγραφα. Επειδή, όμως, ζούμε στην εποχή που τίποτα δεν είναι αυτονόητο κι επειδή τον τελευταίο καιρό -ίσως λόγω προεκλογικού κλίματος- πολλοί είναι κουρδισμένοι σε mode παρεξήγησης (ένα παράδειγμα είναι κι ο φίλος μου ο Ηλίας παραπάνω, που του την έπεσε κάποιος με καταφανή έλλειψη νοημοσύνης και λογικής) είπα να το κάνω σαφές. Χαλεποί καιροί για χιούμορ, για μία ατάκα καλείσαι να εξηγηθείς με δεκαπέντε... (Άσχετο, θυμήθηκα Πανούση τώρα με αυτό)

Σπιτική βυσσινάδα, ε; Χμμμμ... Νομίζω ότι η βυσσινάδα είναι από τα λίγα πράγματα στα οποία δεν μπορώ να αντισταθώ! Καλημέρα! :)

@ lazinio: Όντως, η ποικιλία και η αλλαγή χρειάζονται! Καλημέρα!

@ pan: Με έκανες και γέλασα καλέ μου! Όχι και να μας τρομάζουν αυτοί οι τρόμπες! Να μας εξοργίζουν και να μας πεισμώνουν ναι! Φιλί!

@ ο δείμος του πολίτη: Ναι, δείμο μου, έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες. Με την έννοια ότι δεν έσπευσα να διευκρινίσω ότι δεν ασχολούμαι στο κείμενο αυτό με το νομοτυπικό και δικονομικό της υπόθεσης -κάτι που τον πολύ κόσμο δεν τον αφορά- αλλά με το ουσιαστικό.

Αν θέλουμε να ασχοληθούμε στα σοβαρά με αυτό που λες εγώ προσωπικά θα το έθετα στην βάση της ανάγκης θεσμοθέτησης συνταγματικού δικαστηρίου και στα πλεονεκτήματα ή τυχόν μειονεκτήματα αυτού.

Όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι στην προκλητική καταπάτηση συνταγματικών θεσμών -και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα που κανείς δεν ξέρει πώς να αντιδράσει... Καλημέρα! :)

@ caramellenia: Καλή μου, δεν πρόκειται να πάνε στον διάολο γιατί εδώ τρώνε και περνούν καλύτερα...

Για τη συνείδηση -και δεν πιστεύω ότι είναι θέμα της νεότερης γενιάς- δεν χρειάζονται marketing παπαριές και αηδίες τέτοιες -αυτά είναι, εν μέρει, που οδήγησαν εδώ τα πράγματα. Βασικές αρχές στην παιδεία χρειάζονται -και με την παιδεία δεν εννοώ την εκπαίδευση μόνο.

Όσο για τον ηγέτη... Όσο και να πιστεύω πια ότι η ιστορία κινείται από τους ηγέτες εντούτοις δεν μου αρέσει αυτό. Θέλω να πιστεύω στο όλον, στον καθένα ατομικά που καταφέρνει να ξεφύγει από αυτά που του επιβάλλονται. Οι ηγέτες είναι για να διαμορφώνουν και να κοντρολάρουν μάζες. Και οι μάζες ποτέ δεν οδήγησαν σε κάτι ουσιώδες... Καλημέρα και φιλιά!

@ tsaperdona: Εγώ περιμένω την δύση όλων αυτών των ήλιων... Και το νυχτερινό σεξ που θα ακολουθήσει... ;)

@ the torch: Ε ρε ξεσκόνισμα που θα κληθώ να ρίξω κάποια στιγμή στα βιβλία της νομικής... Μπααααα, την έχω καταβρεί με την τέχνη τώρα, ας πάνε να κουρεύονται όλοι τους!

@ patsiouri: Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για νεότερες εξελίξεις από το μέτωπο του αγωνιστικού βορρά! Κινητή ντόπα ακούω και υποψιάζομαι άλλον ένα τραγέλαφο που πήρε σβάρνα τα κανάλια! Ενημερώστε κι εμένα τον απέχοντα από τα τηλεοπτικά δρώμενα! :)

@ θεραπευτής: Καλέ, πείτε μου τι έκανε! Μην με βάλετε να ανοίξω τηλεόραση, δεν νομίζω ότι αντέχω! Όσο για το μες στο... ε χμ χμ... αιδοίο... Και η Marilyn το έκανε (αν και δυσκολεύομαι να βρω οιαδήποτε άλλη ομοιότητα ομολογώ)...

Πάρε κι εσύ ένα μπλογκόφιλο που είχαμε τόσο καιρό να τα πούμε! Ζζζζζμμμμμουατςςςςς! (Πάρε κι ένα “σλουρπ!”, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!)

@ zaphod: Συγκλίνω και στο άει σιχτίρ! Ελπίζω μόνο να μην έρθουν από τα μέρη σου! ;) Όσο για τα υπόλοιπα... Ακριβώς αυτή είναι η ουσία και για εμένα. Καλημέρα! :)

@ an205: Με τον Πανούση τα βρίσκω άνετα, όσα λέει περικλείουν ευστοχότατα μία χιουμοριστική αλλά ταυτόχρονα σκληρή κριτική των όσων συμβαίνουν... Καλημέρα!

@ ion: Όσο μακριά και να τους στείλεις αυτούς πάλι κοντά νιώθω ότι θα είναι... Ένα “άει στην ανυπαρξία” ίσως, αλλά ακούγεται πολύ φλώρικο! Φιλιά!

@ niemandsrose: Ελ cretino... :)

Kwlogria said...

Που να'χεις την ευχή μου! Που να τους παίρνει χρόνια και να στα δίνει γκόμενους, δουλειές, δολλάρια, ευρώ και λίρες Αγγλίας! Το καταφχαριστήθηκα το κείμενο αγαπημένη! Καλημέρες!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))