Thursday 4 October 2007

Το μισό που περικλείει το όλον

Τούτο εδώ το έργο θα είναι η τελευταία μου εργασία για αυτήν την περίοδο. Και μετά από καιρό είμαι ενθουσιασμένη και τρομοκρατημένη με αυτό που επέλεξα να γράψω. Απαιτεί γνώση, μυαλό, φαντασία, αγάπη, ταξείδια ανείπωτα, βουτιά στα βαθιά και πτήσεις στους αιθέρες, ποδαράδα σε χωματόδρομους και περιπλάνηση σε χρυσοποίκιλτους διαδρόμους. Ένας Guido τόσο αιθέριος, τόσο απόκοσμος μα ταυτόχρονα ριζωμένος μέσα μας. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω να βγάλω από αυτό μου το ταξείδι. Ο Fellini, όμως, είναι για εμένα ο λαμπρότερος θρόνος και το ταπεινότερο σκαμνί που τοποθετήθηκε ποτέ πίσω από κάμερες. Και για αυτό, τα σέβη μου και η λατρεία μου αμείωτα.

Όταν καταφέρω να δώσω ένα προσωρινό τέλος στην εργασία μου αυτή (όταν δηλαδή θα πρέπει να την παραδώσω στις 19 του μήνα) θα σας ενημερώσω για το πού ταξείδεψα και τι κόσμους είδα στον άνθρωπο. Μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε -σήμερα απλά νιώθω πρωτόγνωρη χαρά και παιδικό ενθουσιασμό διαβάζοντας και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Εις το επανιδείν, λοιπόν...

29 comments:

Pan said...

Με τρομάζουν όλα αυτά που χρειάζονται για να το φέρεις εις πέρας! Σε βλέπω να χάνεσαι για κανένα εξάμηνο στο τέλος.

νατασσΆκι said...

χαρά και ενθουσιασμό - και τα μοιράζεσαι!

Κι εγώ χαίρομαι, λοιπόν, μαργαριτούλα μου -άντε να τελειώνεις!

Καλό κουράγιο.

:))))

Μαρω_Κ said...

Αντε βρε, ψυχραιμία.
Και μην ξεχνάς να αναπνέεις.

Maria Mikro Analogo said...

Μη μου πεις ότι η εργασία σου έχει να κάνει με το 8 1/2... Αν θες βοήθεια, στείλε ιμέλι. Καλή δύναμη! Φιλιά και καλημέρες :-)

katerina said...

Καλημέρα!!!

Φράνσις said...

Τα ταξίδια είναι για τους εχοντες ολες τις αισθησεις τους σ'επιφυλακή.Κι εσυ μαργαριτουλα μου το αποδεικνύεις συνεχώς αυτο.(Τι video ανεβασες παλι και μου κανει νερα ο σύστημας γαμω την τεχνολογία μου;) Φιλι και power!

Fatale said...

Μαργαριτούλα , ο Felini είναι η κορυφή των κορυφών...
αγαπώ πολύ... το La strada..!!!
ει Ζαπανό..))

Καλή συνέχεια...
και καμμιά βόλτα χρειάζεται να πάς...λίγο φρεσκο αεράκι να αναπνεύσεις...
καλό Σαββατοκυριακό.

elafini said...

Ονειροναύτης ελαφίνι προς Αιθεροναύτη Μαργαρίτα...μόλις τελειώσεις κερνάω αψέντι (μήπως να το έπινες όσο γράφεις?...οκ οκ δεν βάζω κακές ιδέες στο μυαλουδάκι σου)

φιλιά :)

industrialdaisies said...

@ pan: Απαπαπα, εδώ το θέμα είναι τουλάχιστον αυτές που είπα ότι θα κάνω μέχρι τις 19 να τελειώσουν για να μείνουν οι υπόλοιπες για την χρονιά που έρχεται! Φτου φτου!

Χιχιχι! Πέρα από την πλάκα, εργασία για τον Fellini νομίζω θα μπορούσα να δουλεύω για πολλούς πολλούς μήνες -και πάλι κάτι τέτοια εγχειρήματα δεν νομίζω ότι σταματά κάποιος να τα δουλεύει... No worries, εδώ θα είμαστε! Φιλιά!

@ νατασσάκι: Άντε να τελειώνουμε για να ξεκινήσουν κι άλλα που είναι στον πάγο τόσο καιρό! Καλημέρα γλυκό μου πατατονατασάκι! :)

@ μάρω κ: "The trick is to keep breathing..." -Radiohead νομίζω το έχουν πει... Ποια ψυχραιμία -τρομοεκστασιασμό βιώνω!!!! Καλημέρα Μάρω μου! :)

@ μαρία: Ω, ναι! Το λατρεμένο "8 1/2"!! Καλημέρα! :)

@ river: Καλημέραααααα!

@ auburn kate: Ελπίζω να είναι και η καθηγήτρια σε ταξειδιάρικη διάθεση! Χιχι... Το video είναι η σκηνή που ανοίγει την ταινία -ωχ, συγνώμη, την μαγεία ήθελα να πω! ;) Καλημέρα!

@ fatale: Ναι, Νία μου, ο Fellini είναι... Είναι τόσα που δεν υπάρχουν λέξεις! Τι ταινιάρα το La Strada! Εγώ δεν μπορώ εύκολα να επιλέξω μία αγαπημένη από Fellini -είναι όλες τόσο φελινικά υπέροχες! :) (Βόλτα... Έχει αρχίσει να φαίνεται ότι έχω κλατάρει εδω μέσα! Άσε Νιάκι, το πόσο μου έχουν λείψει βόλτες, εκδρομές, φίλοι και δεν συμμαζεύεται δεν περιγράφεται... Λίγο ακόμη!) Καλημέρα και φιλί! :)

@ elafini: Καλό μου ελαφίνι, προς το παρόν καταναλώνω μανιωδώς καφέδες για να παραμένω ξύπνια (το κάλεσμα του μαξιλαριού και του στρώματος δυναμώνει όσο περνά ο καιρός)! Μετά... Ε ρε γλέντια -και αψέντια, και τα ουζάκια μου που έχω παραμελήσει εδώ και καιρό, και κρασιά!!! Σλουρπ! (Άντε πρωινιάτικα μου έβαλες ιδέες!) Καλημέρα ονειροναύτα μου -αιθερομούτσος εδώ!

Baby Lemonade said...

Το να μελετάς τον Guido αυτό δεν είναι εργασία, αλλά ένα πανέμορφο ταξίδι!

Καλή συνέχεια,
Ανυπομονώ να μάθω τι θησαυρούς ανακάλυψες!

Την καλησπέρα μου :)

Σπύρος Σεραφείμ said...

Δεν χρειάζεται, κορίτσι μου, να ξέρεις τι θα καταφέρεις να βγάλεις από αυτό σου το ταξίδι. Γλέντα το ταξίδι. Αυτό μετράει. Η τρέλα των κονκισταδόρες

ritsmas said...

Αντε και να σκισεις, οπως το φαντάζομαι βεβαιως.
φιλια
ριτς

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Χαρά να παίρνεις πάντα μέσα από τα "δημιουργήματά" σου

Γλαρένιες αγκαλιές

tzotza said...

σε θαυμαζω φιλεναδα μου!!!
θα τα καταφερεις και θα ζησεις ενα απιστευτο ταξιδι μεχρι το τελος που θα παραδωσεις την εργασια σου!!

ποση τεχνη υπαρχει μεσα απο το μαυρο και ασπρο του Felini..γεμιζει την φαντασια με ολα τα χρωματα!!!

φιλια diasy μου!!!
:))

kostas said...

Όταν αγχώνομαι να τελειώσω μια δουλειά κοιτάω το Requiem for a dream (η αγαπημένη μου ταινία) για να βλέπω πως υπάρχουν και χειρότερα... :)
Και μια άσχετη ερώτηση. Είναι αλήθεια πως δόθηκε ο τίτλος 8 1/2 γιατί προηγουμένως ο Φελίνι δημιούργησε 7 ταινίες και μια έμεινε ανολοκλήρωτη?

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Kαλό δρόμο λοιπόν!

patsiouri said...

Θα σε περιμένουμε...κι αν θέλεις επανέρχεσαι!

Niemandsrose said...

Καλή συνέχεια λοιπόν και καλά αποτελέσματα. Εμείς εδώ θα είμαστε. Φιλί!

fish eye said...

να εισαι παντα τοσο δυνατη και δημιουργικη..καλη επιτυχια!!
φιλι

kanataki said...

κανε μας περηφανους
υγ θα τρωω τα νυχια μου απο αγωνια,ως τοτε!!

Кроткая said...

!!!

καλό κουράγιο και όλα θα πάνε καλά!!

Unknown said...

Κουκλάρα μου το...δράμα σου μου είναι ανυπολόγιστα ζηλευτό, ωστόσο ξέρεις πως η "βοήθεια του κοινού" σου είναι πάντα διαθέσιμη.
Έστω και ως ραντεβού συνοδοιπορίας..

industrialdaisies said...

@ baby lemonade: Ο Guido, και ο Μαρτσέλο, είναι δύο από τους μεγάλους μου έρωτες. Το να ταξειδεύω μαζί τους είναι μαγεία. Και τεράστιο μαρτύριο. Όπως κι ο έρωτας άλλωστε... Καλή εβδομάδα baby!! :)

@ σπύρος σεραφείμ: Ααααα, Σπύρο μου, στον κινηματογράφο δεν βλέπω κονκισταδόρες... Όμορφους τρελλούς και σοφά παιδιά. Το γλεντάω -όποτε μου το επιτρέπει ο πανικός μου. ;) Καλημέραααα! :)

@ ritsmas: Ριτσάκι, ευχαριστώ πολύ. Το ίδιο εύχομαι κι εγώ -αλλά πρωτίστως το να προλάβω... Καλή εβδομάδα! :)

@ φύρδην μίγδην: Ναι, έτσι το βλέπω κι εγώ. Αν δεν δημιουργήσεις και δεν πάρεις αυτήν τη χαρά δεν έχει νόημα. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! :)

@ tzotza: Φιλενάδα μου, δεν είναι να με θαυμάζεις. Να με κλαίνε οι ρέγγες είμαι με τον πανικό και την εγρήγορση που βρίσκομαι! Hyper σου λέω! Είναι υπέροχος ο άτιμος -λίγοι για εμένα φτάνουν τόσο ψηλά και τόσο βαθιά στον άνθρωπο... Καλή εβδομάδα Τζοτζάκι! :)

@ kostas: Κώστα μου, άλλη αγαπημένη ταινία αυτή. Εγώ όταν βρίσκομαι σε περισυλλογή, κατάθλιψη ή άγχος δεν βλέπω την ίδια ταινία -ανάλογα...

Ο τίτλος δόθηκε με αφορμή το γεγονός ότι ο Φελίνι είχε γυρίσει 8 ταινίες (ως σκηνοθέτης μιλάμε) και ήταν να γυρίσει την ένατη (το "Ιουλιέττα των πνευμάτων") κι εμβόλιμα γύρισε αυτή. Καταλαβαίνεις... Αν τα εμβόλιμά του είναι έτσι... ;) Καλημέραααα! :)

@ δε μασάμε ρε: Ρε, λέμε δεν μασάμε! Τώρα έχω φρικάρει λίγο αλλά δεν θέλω να μασήσω! Καλημέρα! :)

@ patsiouri: Πατσιουράκι ευχαριστώ πολύ. Άμα βρω λίγο ελεύθερο χρόνο θα επανέλθω με κείμενο (μάλλον για αύριο το κόβω)-και όταν τελειώσει η εργασία θα σας πω. Καλή εβδομάδα! :)

@ niemandsrose: Ευχαριστώ πολύ πολύ. Να είστε εδώ, να κάνουμε παρέα και να συζητάμε όποτε μας το επιτρέπουν οι συνθήκες! Καλή εβδομάδα! :)

@ φεγγαραγκαλιές: Καλέ, τι δυνατή, σου λέω τα έχω κάνει επάνω μου!!! Χιχι! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ φεγγαρένια μου. Καλημέρα! :)

@ tsaperdona: Αν για δύο εβδομάδες ακόμα τρως τα νύχια σου από αγωνία κινδυνεύεις να χάσεις κανένα δάχτυλο!! :p Πάρε κι ένα φιλί και καλημέρα! :)

@ krotkaya: Χιχιχιχι, κροτάκι, σκέφτηκα πως το ίδιο λένε στους αρρώστους και τους μελλοθάνατους!!! Χιχιχιχι, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κοντά σε αυτές τις κατηγορίες αισθάνομαι! (Ξέρω, ξέρω... Είμαι λίγο drama queen!!) Καλημέρα και καλή εβδομάδα Κροτ!! :)

@ ilias dimopoulos: Πραγματικά ο maestro είχε δίκιο Ηλία. Η τραγωδία με την κωμωδία είναι μαζί -αν με έβλεπες τις τελευταίες μέρες θα καταλάβαινες ότι είναι πέρα για πέρα αλήθεια!

Και στα ταξείδια που κάνουμε, όλα τα ταξείδια, οι συνοδοιπόροι τα κάνουν όπως είναι. Μεγάλη η συμβολή. Εννοείται πως τα φώτα σου είναι απαραίτητα.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! :)

zero said...

Αντε με το καλο να παραδωσεις την εργασια.

2Σx2 said...

Όλο εργασίες είσαι.
Δοξασμένη εργατιά! :)
Καλά κουράγια, να σκίσεις!

Anonymous said...

Γοητευτικο ταξιδι ακουγεται...

Καλη e-ανταμωση!!!

ritsmas said...

Μικρο μου φοιτητάκι, δεν θέλω να σε ξεμυαλίσω, αλλά σημερα το μενού γενικώς έχει Τσε,λογω του ότι διανύσαμε 40 χρονια - η ανθρωπότητα δηλαδή - χωρίς αυτόν τον ρομαντικό γιατρο που νόμιζε ότι θα σωσει τον κόσμο. Τελικά , μερικοί πυροβολισμοί τον ξάπλωσαν στο χώμα.
σε φιλω μικρο φοιτητάκι
ριτς

industrialdaisies said...

@ zero, 2σχ2, θεραπευτής, ritsmas: Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους! Άντε να δούμε... Μετά από το χειρότερο writer's block ever -για τα δικά μου χρονικά- σήμερα θα ξεκολλήσω. Το νιώθω! :)

Anonymous said...

kalh epityxia loipon...