Monday 15 October 2007

Μουσικό διάλειμμα

Καθ' ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος -στην περίπτωσή μου, δε, δεν συμπίπτει να είναι και χρήμα, δυστυχώς- αυτές τις ημέρες νιώθω σαν να έχει αναποδογυρίσει η κλεψύδρα και να μετράω κόκκους άμμου. Την επόμενη Παρασκευή θα παραδόσω στα γραφεία των καθηγητών μου τις εργασίες που κατόρθωσα να τελειώσω και μετά, για ένα διάστημα, το πλάνο περιλαμβάνει ένα μικρό ταξιδάκι (και λίγα ακόμη μικρότερα), ταινίες, φίλους και πολύ μα πολύυυυυυυυυ ύπνο.

Μέχρι να καταφέρω να βρω λίγο χρόνο, λοιπόν, κι επειδή όσον αφορά στην μπλογκοσυνέπειά μου τα έχω κάνει μούσκεμα, σας αφήνω με ένα καταπληκτικό βίντεο από την ταινία "Les Triplettes de Belleville" -το soundtrack αυτής με κρατά ευδιάθετη, και ξύπνια, τις δύσκολες τούτες ώρες (παλιά καλή συνήθεια -δεν διαβάζουμε ποτέ χωρίς μουσική υπόκρουση).



Α!, κι επειδή το μάτι μου πήρε κάπου ότι ήταν λέει παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, και ήταν και κίνηση των bloggers αυτό (μες στην ιδέα είμαστε), κι επειδή δεν έχω τώρα ούτε την φυσική αντοχή ούτε τον χρόνο να εκθέσω σοβαρά τις απόψεις μου, κι επειδή αυτός εδώ ο κύριος είναι που μου κρατάει μουσική συντροφιά μαζί με το τρίο (της Belleville, εννοείται -κάθε άλλο τρίο της επικαιρότητας με αφήνει από παγερά αδιάφορη έως με αηδιάζει) δείτε κι αυτό.



Επιτρέψτε μου, μόνο, να το χαρίσω στο Κροτάκι -της αρέσει πολύ ο Manu (σωστά θυμάμαι;). Και, μάλλον, θα το αγαπήσει ακόμη περισσότερο αφού το γύρισε ο Emir.

24 comments:

Φράνσις said...

To τρίο τηε Μπελβιλ είναι η αγαπημενη μου ταινάι κινουμενων σχεδίων μαζι με το Κινουμενο Κάστρο. Τι λες τώρα;!! Την λατρεψα αυτη την τανια. Εϊναι αργος ο σύστημας. ¨Το πρωτο video είναι δηλαδή το trailer της ταινίας; Σε φιλώ.(Και κανονισε κακομοίρα μου να περάσεις απ΄του ξωτικου γιατι θα σου ρίξω τα πέταλα ε; :)))))) Φιλι μαργαριτούλα μου, καλούς βαθμους!

Maria Mikro Analogo said...

Το σάουντρακ της ταινίας είναι απλά καταπληκτικό! Όσο για την μουσική υπόκρουση του διαβάσματος, μα δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι ένα κόλλημα που το έχω κι εγώ... ευτυχώς! Καλή συνέχεια και μη μασάς: μια βδομαδούλα σκάρτη έμεινε :-) Φιλιά και καλημέρες!

Φράνσις said...

Χαχαχα. το ειδα.Ξαναθυμηθηκα τα γελια και τη γιαγια που ηταν τοσο τρυφερη με τον Champion.Μοιαζει με τη γιαγια μου το ξερεις; Ετσι ηταν η γιαγια μου.Φιλι.

Σπύρος Σεραφείμ said...

ποτέ διάβασμα χωρίς μουσική...
Οτιδήποτε, με μουσική...

καλή βδομάδα!

Zaphod said...

Διαμρτύρομαι για το video του Manu!

Ηθελα να το βάλω εγώ γμτ!!! :-)


Καλά να περνάς!

lazinio said...

εδώ σχολιάζουμε για το Τρίο της Μπέλβιλ; ταινιάρα

νατασσΆκι said...

"δεν διαβάζουμε ποτέ χωρίς μουσική" - φυσικά!
(σχεδόν τίποτα δεν κάνουμε χωρίς μουσική...)

Καλό κουράγιο, μαργαριτούλα! Έχεις καλή παρέα,πάντως!
(πολύ καλά τα βιντεάκια - και τα δύο)

Φιλιά :)))

Anonymous said...

Gomeno exeis?
Ti kathesai kai grafeis ola auta ta perierga?
Teleione ta mathimatakia sou kai vges sth douleia na teleionoume kai me sena

Anonymous said...

...kai tis fouskitses sou

Кроткая said...

χμμμ...

μπήκα όλο χαρά να πω

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω !

αλλά, πριν από αυτό θέλω να πω στον από πάνω μου να πάει να γαμηθεί -γιατί μάλλον του'χει λείψει.

Γουοτέβερ.

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω πολύ πολύ λοιπόν, και
έχουμε και λέμε:

1. Οι Triplettes είναι μια από τις καλύτερες ταινίες στο είδος τους -και το soundtrack βέβαια εκπληκτικό!!
2. Εμίρ και Μάνου -πέραν του ότι είναι από τους αγαπημένους μου- είναι ήδη καταπληκτικοί κατά μόνας.
Πολλώ δε μάλλον ενώνοντας τις δυνάμεις τους!!

Mille merci λοιπόν
ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΣ!!!

:)

ritsmas said...

Eσύ καλό μου ταχεις κάνει μουσκεμα, που μας εχεις ολους εντυπωσιάσει ; Μπα δεν το πιστεύω ότι το εννοείς. '
Πραγματι το σαουντρακ της ταινίας ειναι καταπλητικό. Το τριο της Μπελβιλ,λοιπον... Ακομη και ως τιτλος με ελκύει, κατι σαν οι τρεις σωματοφυλακες, ο τριτος της παρεας, στους δυο ο τριτος δεν χωρα κλπ

σε φιλώ. εγω ανεβασα κατι χιουμοριστικό για να ανοιξει λίγο το κλίμα, να καθαρίσει. Ηταν πολυ βαρυ χθες με το περιβαλλον
ριτς

Anonymous said...

Ναι, θα συμφωνήσω με την Κροτ. Προς τί αυτή η συμπεριφορά; Ποτέ δεν κατάλαβα αυτους τους ανθρώπους. Αισθάνονται μονίμως την ανάγκη να φτύσουν χυδαία τον άλλον. Κρίμα για τους ίδιους βεβαίως.
ριτς

industrialdaisies said...

@ auburn kate: Αααα, το "Spirited Away" το βρίσκω απείρως καλύτερο -ίσως την καλύτερη animation που έχω δει. Αλλά... Γούστα είναι αυτά. Καλημέρα!

@ μαρία: Καλημέρα Μαράκι! :)

@ σπύρος σεραφείμ: Σπύρο μου, ναι, όλες οι στιγμές χρειάζονται ένα soundtrack -έτσι το βλέπω. Καλημέρα! :)

@ zaphod: Καλέ βάλτο, όσο περισσότεροι το δουν τόσο καλύτερο! Εξ άλλου δεν έχω δικαιώματα στο τραγούδι και το video... ;) Καλημέρα!

@ lazinio: Ταινιάρα -συμφωνώ απολύτως! :)

@ νατασσάκι: Όσο καλή παρέα και να έχω δεν βλέπω την ώρα να τελειώνω -άντε, γιατί λίγο ακόμη και θα αφήσω τα κόκκαλά μου στο γραφείο! Καλημέρα πατατάκι! :)

@ anonymous: Θα σου έγραφα, με απλό τρόπο για να το καταλάβεις (μην πάει και μπερδευτείς δηλαδή), πώς να μας κάνεις την χάρη και να μας ξεφορτωθείς (κι εμείς εσένα). Θα συμφωνήσω όμως με την rits που συμφωνεί με την Krot. Γιατί έχουμε και δουλειές.

@ krotkaya: Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε. Τι να πρωτοπεί κανείς για το τρίο της Belleville, τον Manu και τον Κουστουρίτσα... Χαίρομαι που καταλαβαινόμαστε. Καλημέρα! :)

@ ritsmas: Ριτσάκι, το εννοώ -έχω καιρό να κάτσω να ασχοληθώ με πράγματα που θα ήθελα να συζητήσουμε εδώ μέσα. Σύντομα όμως ελπίζω ότι θα αλλάξει αυτό.

Το τρίο της Μπελβίλ είναι καταπληκτική ταινία -έχει και δόσεις ιπποτισμού, όπως οι σωματοφύλακες, αλλά πάει ακόμη πιο ουσιαστικά σε κάποια πράγματα. Αξίζει να το δεις -από όλες τις απόψεις είναι μια καταπληκτική ταινία! Περιττό να πω ότι είναι για μεγάλα "παιδιά" πολύ περισσότερο από ό,τι για μικρά...

Καλημέρα Ριτσάκι!!

patsiouri said...

Καλά ταξίδια κούκλα!! Αν περάσετε από τα γνωστά μέρη στείλε κι ένα φιλακι από μένα!

Anonymous said...

Λοιπον, το κατεβασα, ψαχνω για σωστους υποτιτλους και επανερχομαι με γνωμη!

Πεστα ρε ανωνυμε με τη σιχαμενη που'χουμε μπλεξει! Αμα πια!

:ppppppppppppppppppppppp

Duchamp said...

manu όπως ξορκίζουμε τους δαίμονες μας με φόντο τις κραυγές του πολέμου στα αφιονισμένα πλήθη του ολεθρου/έγειρε η πόλη τη νοσηρή σκιά της πάνω στα μέλη της να βαλσαμώσει τη μέρα/ο ήλιος κρύφτηκε πίσω από τα λιμασμένα χέρια της φρίκης/μιά στιγμή απομένει έως το readymade έσχατο σημείο/καλό απόγευμα σε όλους...

tzotza said...

η μουσικη απει με ολα!!!
θυμαμαι πβς με πριζανε οι δικοι μου να μη διαβαζω με την μουσικη..ποσο λαθος κανανε!!!

ωραια τα video dear μου!!! ωραια παρεα μου κανουνε τωρα που εχω και αυπνιες!!!

καλημερα!!!!
:)))

ps σε κερναω καφε (αντε και τσιγαρο θα σε αφησω να καπνισεις) μολις τελειωσεις με ολα!!μη το ξεχασεις!!!

Archimidis P. said...

Ελπίζω οι εργασίες να πήγαν καλά! Καλησπέρα! :)

Baby Lemonade said...

Το τρίο της Μπελβιλ είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες κινουμένων σχεδίων! Υπέροχο βίντεο διάλεξες, μου γέμισες το απόγευμα!

Ο Manu μία ακόμη πολύ γλυκιά συντροφιά.

Πολλές ευχές για ένα όμορφο απόγευμα! Καλή συνέχεια με τις εργασίες σου. Ευχαριστούμε για τους όμορφους ήχους :)

(αναμονή, τώρα, μέχρι την Παρασκευή...)

ritsmas said...

αντε μικρουλι και τελειωσαμε..και μετά...κατι ξαπλες, μα κατι ξαπλες..
σε φιλω

fish eye said...

τυχερηηη...για τα ταξιδακια λεω!!!

R2-D2 said...

Ε, λοιπόν εγώ ακόμα δεν έχω αξιωθεί να πάω στη Μπελβίλ! Θα φροντίσω να το διορθώσω αυτό.

theachilles said...

Έχω ένα πρόβλημα προσαρμογής με την παιδικότητα της αφήγησης που με κρατάει μακριά από τα περισσότερα κινούμενα σχέδια. Ωστόσο, το άκρως ενήλικο Τρίο είναι μια αυτιστική απόλαυση και εγώ αθεράπευτα ερωτευμένος με τον ατσούμπαλο σκυλάκο...

Καλή επιτυχία με τις εργασίες σου!

industrialdaisies said...

patsiouri
θεραπευτής
dada (καλωσήρθες)
tzotza
archimidis p.
baby lemonade
ritsmas
φεγγαραγκαλιές
r2-d2
theachilles (καλωσήρθες)

Σας ευχαριστώ όλους πολύ πολύ για την παρέα και την συνδρομή ψυχολογικής βοήθειας! Έκλεισα δεκατέσσερις ώρες ύπνου (όσες δεν είχα κλείσει όλη την εβδομάδα)!!!! Πάω να ξανακοιμηθώ γιατί μου έλειψε πολύ και θα τα λέμε πάλι συχνα πυκνά από εδώ και πέρα! :)