Sunday 29 April 2007

Το ρετιρέ του εβδόμου


Κατάλαβα, πρόσφατα, τι εννοούν όσοι υποστηρίζουν ότι ο Θεός ζει ανάμεσά μας. Για την ακρίβεια δεν το κατάλαβα, το είδα με τα μάτια μου. Και για να είμαι πιο ακριβής, ξέρω που μένει. Ο Θεός είναι γείτονάς μου και για του λόγου το αληθές (επειδή ξέρω τι σινάφι απίστων είστε) ορίστε και η φωτογραφία από το κουδούνι του στην είσοδο της πολυκατοικίας μας (ήτοι του Παραδείσου).



Καταλαβαίνετε ότι το σοκ ήταν μεγάλο. Οι εξυπνάδες μου σε σχέση με την ύπαρξή του ή όχι σταμάτησαν ακαριαία κι αμέσως ένιωσα την ανάγκη να δω το πρόσωπό του. Κινήθηκα ύπουλα, έπιασα τη θυρωρό. Με φοβερή γαλιφιά, την ώρα που έψαχνε ρέστα για τα κοινόχρηστα και την απόδειξή μου, κατάφερα να αποσπάσω τις πληροφορίες που ήθελα. Ο «Κύριος» όπως με ενημέρωσε κατοικεί στον προτελευταίο όροφο, οροφοδιαμέρισμα διαμπερές (εδώ ζήλεψα λίγο, οι υπόλοιποι στοιβαζόμαστε σε έξι ορόφους, από οχτώ διαμερίσματα έκαστος -αλλά όπως και να το κάνεις Θεός είναι αυτός), επιφανείας επτακοσίων τετραγωνικών κι επτά δωματίων -ένα για κάθε ημέρα.


«Μόνος του μένει;», ρώτησα δήθεν αδιάφορα.
«Με τον γιο του. Έρχεται και μία κυρία μία στο τόσο, αλλά νομίζω είναι η καθαρίστρια. Μαγδαληνή την λένε, πολύ καλή κοπέλα.»
«Και με τι ασχολείται ο Κύριος;»
«Εμπόριο. Εισαγωγαί – Εξαγωγαί. Τι εμπορεύεται δεν γνωρίζω ακριβώς, πάντως πηγαινοέρχεται κόσμος. Ξέρεις, ο Θεός είναι πολύ κλειστός τύπος, δεν βγαίνει συχνά από το σπίτι του. Ρυθμίζει όλες τις δουλειές του από εκεί. Τον γιο του τον έχω δει κάποιες φορές, τον στέλνει για κανα θέλημα που και που... (βλέμμα καχυποψίας) Εσένα τι σε κόφτει ξαφνικά και κάνεις τόσες ερωτήσεις; Έχετε κανένα θέμα ανοιχτό;»
«Όχι, αν είναι δυνατόν... Ενημερωτικά... Έτσι, για να μαθαίνω σιγά σιγά τους νέους μου γείτονες. Τι διάολο, μια πόρτα είμαστε...»
«Σωστά... Λοιπόν, καλημέρα.»


Μετά από εβδομάδες παρακολούθησης συνειδητοποίησα πως, για φοβερή μου τύχη, μένω ακριβώς από κάτω από το δωμάτιο που ο Θεός περνάει τις Κυριακές του -την ημέρα, δηλαδή, που χαλαρώνει και ασχολείται με αυτά που του αρέσουν. Το θέμα κατάντησε εμμονή. Φύτεψα κοριό στο τηλέφωνο, ένα τηλεσκόπιο στην απέναντι ταράτσα, έστησα κι ένα εξελιγμένο σύστημα βιντεοσκόπησης για να συλλέξω ακόμα περισσότερες πληροφορίες για αυτόν. Και σας λέω, μα την πίστη μου πλέον, πως είναι πολύ cool τύπος.


Κατ' αρχάς φιλόζωος. Ένα θα σας πω. Ακόμα και τα «γαμοπερίστερα» που λέω εγώ, αυτός τα έχει σπίτι του και τα προσέχει. Φαίνεται, μάλιστα, πως έχει φοβερή αδυναμία σε ένα πάλλευκο κι όλη την ώρα κάθεται στον -αριστερό συνήθως- ώμο του (σαν πειρατικός παπαγάλος!). Κατά δεύτερον, είναι τελείως ξένος με την τεχνολογία. Όταν ξεκίνησα, δηλαδή, την παρακολούθησή του περίμενα πως θα έχει από ένα laptop σε κάθε δωμάτιο κι εξελιγμένο call center για γρήγορη εξυπηρέτηση. Έσφαλα, καθώς το μόνο που εντόπισα ήταν ένα χρυσό τηλέφωνο, παλαιάς τεχνολογίας, το οποίο μάλιστα έχει μπροστά μια μαρμάρινη επιγραφή στην οποία αναγράφεται «Στον Θεό για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου. Andy Warhol». Αν αυτός ο κύριος δηλαδή δεν είχε φροντίσει να του κάνει δώρο ένα τηλέφωνο, τότε μπορεί κανένας να μην μπορούσε να τον βρει! Ακόμη, ανακάλυψα ότι ο Θεός είναι λάτρης του καλού φαγητού, παρακολουθεί μανιωδώς ειδήσεις, ντύνεται απλά μέσα στο σπίτι χωρίς καμία προτίμηση σε μάρκες και περνάει πολλές ώρες με το γιο του, πράγμα σπάνιο στη σύγχρονη εποχή για γονιό.


Ο οποίος γιος του, έχω να πω για το κουτσομπολιό, όσες φορές έρχεται αυτή η καθαρίστρια είναι μες στην τρελλή χαρά, κι όλο την ρωτάει αν χρειάζεται κάτι, κι όλο την κοιτάει με κάτι πολύ περίεργα βλέμματα. Κατά τα άλλα, όμως, φαίνεται μια χαρά παιδί. Μου κάνει εντύπωση πόσο υποχωρητικός και σεβαστικός είναι απέναντι στον πατέρα του. Μια φορά μόνο τους άκουσα να τσακώνονται, ενεργοποίησα τα συστήματα παρακολούθησης αλλά επειδή μάλλον τους πρόλαβα στο τελείωμα του καυγά, πρόλαβα να ακούσω μόνο ένα «Πατέρα, γιατί με εγκατέλειψες τότε;». Πολλά πράγματα δεν κατάλαβα από αυτό για αυτό και υπέθεσα ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και πρόκειται περί παρεξηγήσεως.


Οι μέρες περνούσαν με ένα νέο ενδιαφέρον πια στη ζωή μου, όμως ό,τι και να έκανα ακόμα δεν είχα καταφέρει να μάθω δύο πράγματα -τα δύο που με απασχολούσαν περισσότερο από τα υπόλοιπα. Το ένα ήταν τι εμπορεύεται ο Θεός. Στο διαμέρισμά του δεν διέκρινα κάτι χαρακτηριστικό. Από τα τηλεφωνήματά του δεν έβγαλα άκρη. Αναφέρθηκαν, βέβαια, πολλά γνωστά ονόματα αλλά καταλαβαίνετε πως ο σεβασμός του απορρήτου των επικοινωνιών δεν μου επιτρέπει να σας τα μεταφέρω εδώ.


Το άλλο ήταν ποιος μένει στο ρετιρέ. Είναι αλήθεια ότι εξεπλάγην όταν έμαθα ότι κοτζάμ Θεός κατοικεί στον έκτο, στον προτελευταίο δηλαδή όροφο, αλλά αυτό έδωσε μια νέα τροπή στις έρευνές μου, οι οποίες επεκτάθηκαν και στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας. Το κουδούνι της εισόδου δεν αναγράφει όνομα -αυτό πιστεύω το διαπιστώσατε και από την φωτογραφία. Με το τηλεσκόπιο σχεδόν μόνιμα πια στραμμένο στον έβδομο δεν κατάφερα να μάθω τίποτα. Τα παντζούρια είναι πάντα κλειστά, το μπαλκόνι άδειο και στην εξώπορτα του διαμερίσματος το κουδούνι έχει ένα λευκό χαρτάκι -άδειο. Το βράδυ, όμως, από τις γρίλιες φαίνεται φως αναμμένο -άρα κάποιος μένει εκεί και από ό,τι φαίνεται έχει λόγους να κρύβεται...


Απηύδησα, έχασα τον ύπνο μου, η παρακολούθηση μού έγινε μονομανία. Έχασα τη δουλειά μου επειδή δεν μπορούσα να ξυπνήσω πρωί λόγω των αϋπνιών μου, αρρώστησα γιατί με έφαγε το κρύο στην ταράτσα να κατασκοπεύω με το τηλεσκόπιο, ο φίλος μου με χώρισε γιατί πίστεψε πως ήμουν παθολογικά ερωτευμένη με τον γιο του Θεού και οι φίλοι μου δεν μου μιλάνε πια γιατί πιστεύουν -λένε- πως τους κοροϊδεύω και πως στην πραγματικότητα δεν τους βλέπω γιατί τους αποφεύγω. Ώσπου το Σάββατο αποφάσισα να βάλω τέρμα σε αυτήν την ξέφρενη πορεία μου προς την παρακμή.


Μπανιαρίστηκα πρωί πρωί, αρωματίστηκα, ντύθηκα σεμνά κι ανέβηκα στον έκτο. Ήμουν αποφασισμένη να πάρω τις απαντήσεις που ζητούσα. Μου άξιζε, γαμώτο, και μόνο που είχα καταφέρει μόνη μου να ανακαλύψω τόσα πράγματα! Χτύπησα το κουδούνι της εξώπορτας. Άνοιξε μετά από λίγο ο γιος.


«Καλημέρα.», είπε με την απορία εμφανώς σχηματισμένη στο πρόσωπό του.
«Καλημέρα, αντέτεινα εγώ. Παρακαλώ, θα ήθελα να μιλήσω για λίγο με τον Κύριο του σπιτιού.»
«Είστε...;»
«Industrial Daisies, μένω από κάτω.»
«Μισό λεπτό... (γυρίζει προς το εσωτερικό του σπιτιού) Πατέέέέέρα! Σε ζητάνε στην εξώπορτα. Περιμένετε λιγάκι,ε;»
«Πώς πώς... Παρακαλώ...»


(Μετά από λίγο ανοίγει η πόρτα ενός δωματίου, βγαίνει ο Θεός, σέρνει τα πασούμια του μέχρι την εξώπορτα.)


«Παρακαλώ;»
«Καλημέρα. Εεε, δεν με ξέρετε. Industrial Daisies λέγομαι, γειτόνισσα είμαι. Για την ακρίβεια μένω από κάτω σας...» (Με διακόπτει, καταφανώς ανήσυχος)
«Αν είναι για κάτι φωνές που ακούστηκαν πριν από λίγες μέρες, σας ζητώ χίλια συγνώμη. Είχαμε έναν μικρό διαπληκτισμό με τον γιο μου. Δεν θα επαναληφθεί...»
«Όχι όχι, μην το συζητάτε, αλίμονο. Για άλλο σας ήθελα... Ξέρετε, μου είπε η θυρωρός ότι ασχολείστε με το εμπόριο αλλά δεν ήξερε να μου πει λεπτομέρειες. Σκοπεύω κι εγώ να ανοίξω δική μου επιχείρηση και θα ήθελα αν μπορείτε να με κατατοπίσετε. Είμαι νέα στο επάγγελμα και δεν ξέρω κάποιον να με βοηθήσει. Κι έχω ακούσει τα καλύτερα για εσάς, για αυτό σκέφτηκα μήπως...»


(Βγάζει το κεφάλι του έξω από την πόρτα, κοιτάζει διερευνητικά στον διάδρομο και χαμηλόφωνα γυρίζει προς το μέρος μου)
«Περάστε λίγο μέσα. Αυτά τα πράγματα δεν συζητώνται στην είσοδο.»
(Μπαίνω διστακτικά -όσο να 'ναι σε ένα σπίτι, πρώτη φορά, με δύο άγνωστους άνδρες μέσα- και κλείνει την πόρτα πίσω μου.)


«Ακούστε, δεσποινίς. Ευχαρίστως αν μπορούσα θα σας βοηθούσα.»
«Μα δεν σας ζητάω κάτι σπουδαίο. Ενημερωτικά να μου πείτε κάποια πράγματα, έτσι για να ξεκινήσω!»
«Δεν με καταλάβατε. Δεν είμαι έμπορος. Αυτή είναι η ιδιότητά μου στα χαρτιά.»
«Δεν σας καταλαβαίνω.»
«Δεσποινίς, και σας παρακαλώ αυτό να μείνει μεταξύ μας, δεν είμαι έμπορος. Για φορολογικούς λόγους μπαίνει δίπλα στο όνομά μου αυτή η ιδιότητα.»
«Και με τι ασχολείστε τότε; Πώς συντηρείτε τέτοιο σπίτι και παιδί;»
«Ο κύριος του εβδόμου.»


(Συγκρατώ την ψυχραιμία μου. Αν το χειριστώ σωστά ξέρω ότι θα μάθω ό,τι θέλω.)
«Ο κύριος του εβδόμου τι; Είναι έμπορος αυτός; Να απευθυνθώ σε εκείνον δηλαδή για βοήθεια;»
«Σσσσσσσσσςςς! Μην τα φωνάζετε αυτά, όχι, όχι, αν είναι δυνατόν! Ο κύριος του εβδόμου είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αυτού. Η συμφωνία μας λέει πως αυτός θα μας παρέχει στέγη και τροφή κι εγώ θα βάζω το όνομά μου στις επιχειρήσεις του. Καταλάβατε; Για φορολογικούς λόγους. Και για λόγους αξιοπιστίας.»
«Καλά, και γιατί δεν βάζει το δικό του; Πώς τον λένε, Ρωχάμη;»
«Χριστόδουλο.»


Υ.Γ.: Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο Άγιος Πέτρος είναι γυναίκα.

36 comments:

ΡΑΜΑΝ said...

Και ο θεός γυναίκα είναι....την είδα προ ολίγου...

Vsls said...

Με τέτοιους γείτονες φαντάζομαι πόσο θα έχουν ανεβεί οι αντικειμενικές αξίες στη περιοχή σου.
Καλημέρα.

ΥΓ. Σε έχω προσκαλέσει σε ένα blog παιχνίδι.

ο δείμος του πολίτη said...

χιχιχι. Πολύ καλό. Εγώ περίμενα να ακούσω κάτι για sex shop ή για πορνοταινίες Καλό..

fish eye said...

καλοοοοοο..για κυριακατικο ξυπνημα πολυ καλοοο..φιλια..

Unknown said...

AXxaxAxaxxaxaxAXXAx
Εξαιρετικό, πανέξυπνο... πω πω...
Σε-Σας Πάω..(xixi, δεν είμαι ο κύριος του εβδόμου).

Μικρός Πρίγκιπας said...

Ιστορία-πραγματική,ιστορία-φανταστική,ή ιστορία-υπονοούμενο;;;;;;;;;;;

tolitsa said...

Αχα!!
Ουτε συνεννοημενες να ειμασταν!
Το ιδιο θεμα βλεπω μας απασχολει.
Και μια και τον εχεις γειτονα, δεν του λες να διαβασει το blog μου, μπας και μας διαφωτισει σχετικα με αυτα που γραφω. Μπερδεμενη ειμαι η κοντη ξανθια γυναικα!!!!!

david santos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Y. K. said...

Πολυ καλο:) πολλη φαντασια εχεις κοριτσακι.
μυριζει ομορφα το μπλογκ, τοσο που το ονομα του πιστευω ειναι απλο καμουφλαζ γιατι απο κατω κρυβονται αληθινες μαργαριτες..
κι εγω θα μεινω,σ'το ειπα??
φιλια!

industrialdaisies said...

@ ραμαν: Ήταν από τους σωσίες, ξέρεις, από αυτούς που κυκλοφορούν για να μην ξέρεις τι να πρωτοπιστέψεις... ;)

@ vsls: Σσσσσσσσσςςς, παιδί μου, δεν το έχουν πάρει χαμπάρι! Άντε μην μαθευτεί και μου αυξήσει ο ιδιοκτήτης το ενοίκιο! Τέτοια ώρα που αξιώθηκα να απαντήσω, καλό βραδάκι!!
Υ.Γ. Θα περάσω σε λίγο από τα μέρη σου να δω τι μου ετοιμάζεις. ;)

@ ο δείμος του πολίτη: Δείμε μου, περίμενε. Ακόμα δεν έχω τρυπώσει στον έβδομο, πού ξέρεις; Εγώ είναι να μην τρουπώσω. Άμα τρουπώσω... Φιλιά και καλή εβδομάδα από αύριο!

@ φεγγαροαγκαλιασμένη: Καλά, ότι θα σου άρεσε ντεντεκτιβική υποκουλτούρα κυριακάτικα, δεν το περίμενα! :p Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και φιλιά!

@ narita: Άστα αυτά... Σε κατάλαβα. Την έβαψες τώρα, θα σε παρακολουθώ στενά! :p Φιλιά

@ μικρός πρίγκιπας: Γιατί πρέπει να ισχύει μόνο ένα από αυτά; Και τι σημασία έχει;

@ tolitsa: Μην ανησυχείς, τον ενημέρωσα και μου έδωσε εντολή να τον εκπροσωπήσω. Αρκεί από εδώ και πέρα ό,τι σου λέω να το τηρείς κατά γράμμα. :pppp Φιλιά, γλυκιά μου! Ο Θεός δεν ξέρω με ποιόν τρόπο σου μιλάει, αλλά ξέρω ότι σίγουρα εσύ ξέρεις πολύ περισσότερα από πολλούς.

@ ανύπαρκτος πορτογάλος: Ρε γερομπισμπίκη, πέρνα κι εσύ μια βόλτα από Ελλάδα να δεις τι θα σου έχουμε ετοιμάσει οι Έλληνες φίλοι σου! (Γμτ, δεν ξέρω shortcut για μπλογκοφάσκελο)

@ alicia: Εγώ κάτι μαργαρίτες που μύριζα μικρή, όταν δεν ήξερα, μύριζαν κάτουρα σκύλου! (sorry, έχω ξεφύγει, αλλά για κάποιο λόγο σήμερα νιώθω πολύ καλά!). Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, καλωσήρθες και να μείνεις όοοοοοοσο θες! Εγώ πάντως δεν κουνάω ρούπι. Φιλιά!

2Σx2 said...

Τόσο καιρό που σε διαβάζω ούτε που είχα σκεφτεί ότι μπορεί να είμαστε γείτονες! Σε παρακαλώ να μη βάζεις σκούπα μεσημεριάτικα, εντάξει;

ο δείμος του πολίτη said...

Κοίτα μη σε δούμε να παίζεις σε καμία τσόντα στο διαδίκτυο.

Anonymous said...

Ποιος αλήθεια μένει πάνω από τον Κύριο του 7ου;

Anonymous said...

Ας μην ρωτήσουμε λοιπόν ποιος είναι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, γιατί μένει στο υπόγειο και γιατί το διαμέρισμά του είναι το μόνο που έχει τζάκι σε κάθε δωμάτιο.... ;^)

industrialdaisies said...

@ 2σχ2: Κύριε, Αποκατόπουλε, σας παρακαλώ. Με μπερδεύετε με κάποιον άλλο. Εγώ ποτέ δεν βάζω σκούπα! :p

@ δείμος του πολίτη: Δείμε μου, λες να τρούπωσαν πρώτοι αυτοί στο διαμέρισμά μου; Φρίκη!!!!

@ σεξπυρ: Ταράτσα. Λιάζονται τα ξεπλυμμένα άπλυτά τους. Και ό,τι περιστέρι έχει ξεφύγει από τον Κύριο... Φιλιά!

@ mpampakis: Το τσέκαρα. Το κουδούνι γράφει "Λουκά"... Καλωσήρθες και πολλά φιλιά!

kyriaz said...

Θα μπορούσε να γίνει ταινία με τίτλο:
"Δωμάτιο με θέα τον...Θεό".

Πολύ Καλό!....

Anonymous said...

"...Ο οποίος γιος του, έχω να πω για το κουτσομπολιό, όσες φορές έρχεται αυτή η καθαρίστρια είναι μες στην τρελλή χαρά, κι όλο την ρωτάει αν χρειάζεται κάτι, κι όλο την κοιτάει με κάτι πολύ περίεργα βλέμματα."

Κυρίες και κύριοι! Μετά από εκτεταμένες έρευνες σας αποκαλύπτω ότι η industrial daisies είναι ο Dan Brown, βλέπετε και εσείς ότι κάνει γκρίζα διαφήμιση στο βιβλίο του! Φωτογραφίες και αποδεικτικά στοιχεία στα βραδινά δελτία ειδήσεων!

Με σεβασμό προς το κοινό που πρέπει να ενημερωθεί,
Επιθεωρητής Κλουζώ

Σπύρος Σεραφείμ said...

πολύ καλό! βοήθειά μας!

Costis Demos {Ghostdog} said...

Και εγώ πολυκατοικίες σκεπτόμουν όλη την βδομάδα...κάτι δεν πάει καλά...
Οι απανταχού Σούπερμαν γνώριζουν την βαρύτητα και αναφωνούν σθεναρά την απορία τους για την αρμονία και το χάος του σύμπαντος , για το φιλί που έλαβαν χθες. Για το συναίσθημα που θα λάβουν αύριο. Είναι άραγε ό ίδιος έμπορας θεοημίθεος που τους λέει : " Γέλα βροντερά και σφίξε τις μπουνιές σου.

Είσαι ένα με την γη. Πάντα ήσουν.
Απλά το είχες ξεχάσει. "
;

Ζεστός ακόμα, κι ερεθισμένος, μπουσουλά και τρεκλίζει σε λαβυρίνθους, σε σωματογραμμές και έκτους και εβδόμους ορόφους...

Belzebub and mefistofeles ,
Jesus and mary jane
Give me the power lord of seven (six)
to see inside abyss and heaven
(kix)

Άκου όνομα για αφεντικό που διαλέξανε...
ΧΡΙΣΤΟδοYλος...
ναι sure...ποιός είναι ο Δούλος και ποιός ο Κύριος έ ID?

πολύ καλή σου ώρα! Φιλιά!!

Το φαντασμόσκυλο

unlearn... said...

Αχαχαχαχαααα...!!!!
Πολύ καλό!Πολύ καλό!
Παω να το ξαναδιαβάσω.....χουχουχου...

Την Καλημέρα μου στον Κύριο!

Και Καλό Μήνααααα!!!!!

:)

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Δεν αλλάζεις γειτονιά καλύτερα. Η περιοχή δεν είναι κατάλληλη για μαργαρίτες έστω και βομηχανικές...
Καλό σου μήνα
υ.γ. Σήμερα μην πολυκυκλοφορείς, οι μαργαρίτες είναι το πρώτο σε καταναλωση είδος του φυτικού βασιλείου σήμερα :)

industrialdaisies said...

@ kyriaz: Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσα να πουλάω διαμερίσματα με θέα στον παράδεισο... Χμ, θα επενδύσω. Κάτι παρόμοιο δεν έκανε ένας στην Ιταλία, ε, εγώ θα το κάνω στην επίγεια ζωή... Φιλιά και καλό μήνα!

@ anonymous: Επιθεωρητά μου, διαπράξατε άλλη μία από τις συνήθεις σας γκάφες... Θα πρέπει να ψάξετε πολύ ακόμα... Ο Dan είναι γνωστός μου και τον έχω για αντιπερισπασμό. Καλό μήνα.

@ σπύρος σεραφείμ: Βοήθειά μας δεν λέτε τίποτα, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας... Καλωσήρθατε, καλό μήνα και ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

@ ghostdog: Φαντασμόσκυλό μου, τι όμορφη έμπνευση που είχες σήμερα! Πολυκατοικίες, γκρι, τοίχοι από χαρτί, καρδιές από πλέξιγκλας κι αφεντικά από κούνια... Σημασία δεν έχουν τα ονόματα. Κι εγώ λέγομαι I.D. εδώ, κανέναν όμως δεν πείθω. Σημασία έχουν οι νοοτροπίες. Και των άνω και των από κάτω... Αμέτρητα φιλιά και καλό μήνα να έχουμε!

@ unlearn: Ευχαριστώ πάρα πολύ, χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις. Καλωσήρθες και καλό μήνα και σε εσένα!

@ νερίνα: Καλή μου, μόλις γύρισα. Παρά τρίχα τη γλίτωσα να με τσουρομαδήσουν ή να με σουβλίσουν με σπάγκο και να βρεθώ δίπλα δίπλα με παπαρούνα! Όχι, δηλαδή, φαντάζεσαι μαστουρωμένη μαργαρίτα; Πολλά φιλιά και καλό μήνα!

dodo said...

Πολύ έξυπνο και αστείο, μάς ...κακομαθαίνεις, θα θέλουμε και άλλα τέτοια!

Helix Nebulae said...

Πρόσεξε γιατί δεν το'χει σε τίποτα ο κύριος του 7ου να μαζέψει υπογραφές για να σου κάνει έξωση. Το έχει ξανακάνει...

tolitsa said...

Μηπως μπορεις να πεις στον Γειτονα σου στον εκτο, να πει στο... α φ ε ν τ ι κ ο του στο εβδομο, να μαζεψει τους ωρομισθιους του απο τα διοδια και οπου αλλου τους εχει στειλει, γιατι εδω ο κοσμος χανεται και καποιοι αλλοι ...χτενιζονται!!!!!
(για να μην γινω πιο χυδαια)
Βλεπεις ομως και εμεις οργανωση! Πολεμικους ανταποκριτες εχουμε σε ολα τα σημεια. Ευγε!!!!!

...................................
Καλημερα, καλο μηνα και ευχαριστω για την ενημερωση!!!!
Φιλια

tzotza said...

καλημερα και καλο μηνα!!!(εστω και belated!!!)
πααααρα πολυ ωραιο κειμενο!!!! ακομη γελαω με τις πανεξυπνες σου αναφορες!!!
και εγω στον 6 οροφο μενω..for a minute there i thought you caught me red handed!!!! ;-))))))

BeBe said...

Πολύ καλό κείμενο! Πολύ δυνατό πραγματικά. Τις καλημέρες μου :)

Anasazi said...

Έκανες ακόμα και εμένα και γέλασα, τώρα που τα βλέπω όλα μαύρα, δηλαδή χακί για την ακρίβεια! Πολύ ωραία γράφεις! Σε ευχαριστώ πολύ και για το σχόλιο που μου άφησες.

MariaDedoussi said...

Θεέ μου, αν μ' ακούς εκεί στο ρετιρέ, κάνε τους φίλους μου να επιστρέψουν από το loooooong weekend της Πρωτομαγιάς και να ξαναρχίσουν να γράφουν...

industrialdaisies said...

@ dodos: Να είμαστε καλά και εδώ θα είμαστε να κακομαθαίνουμε ο ένας τον άλλο! Ευχαριστώ πάρα πολύ και καλό μήνα!

@ helix nebulae: Δεν πιστεύω κανένα παιδάκι εδωμέσα να παίξει βρώμικα... Είπαμε, εμπιστευτικά τα όσα σας είπα... Άντε μην χτυπήσει κανένα πρωί το κουδούνι, ανοίξω και με καρφώσουν με κανένα σταυρό. Το κρίμα στο λαιμό σας άμα πάθω τίποτα! Καλό μήνα!

@ tolitsa: Έχουμε ξαμοληθεί οι δαιμόνιοι «αντίχριστοι» (κάθε φορά που μου το λένε πεθαίνω στα γέλια!) ντεντέκτιβς και θα τους εξολοθρεύσουμε με τις σατανικές μας ταυτότητες! Πάντως, τι να σου πω. Εγώ με τους κκ του 6ου και 7ου δεν θέλω σχέσεις. Άμα σε βάλουνε κάτω από τα σκήπτρα...

@ tzotza: Καλωσήρθες! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Στον 6ο κι εσύ ε; Χμ... Προς το παρόν μου φαίνεσαι υπεράνω υποψίας. Αλλά πάλι μπορεί να μου ρίχνεις στάχτη στα μάτια. I'll keep an eye on you! :p Καλό μήνα!

@ bebe: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλωσήρθες και καλό μήνα! Τέτοια ώρα που αξιώθηκα πάλι, μόνο καλό βράδυ μπορώ να σου ευχηθώ και ελπίζω να είναι όντως καλό!

@ anasazi: Χαίρομαι πολύ! Ευχαριστώ για τ καλά λόγια, να είσαι αισιόδοξος και θα δεις που όλα τελικά εκεί που τα οδηγήσεις θα πάνε! Καλό μήνα!

@ mariadedoussi: Χαχαχα! Γέλασα πολύ! Να σου πω ότι αυτές τις μέρες γίνεται ένας χαμός στη ζωή μου και δεν προλαβαίνω σχεδόν καθόλου να μπω να γράψω. Θα επιστρέψω, θέλω να πιστεύω, σύντομα στο να γράφω (και στην έμπνευση)! Το weekend ήταν πολύ μικρό, ήτοι ανύπαρκτο. Όμως χθες το έσκασα όλη μέρα και λίαν συντόμως θα έχετε και φωτογραφικό ντοκουμέντο!
Όσο για το Θεό ξέχασα να σας πω. Έχει ένα μικρό ελάττωμα. Φοράει ακουστικά βαρηκοΐας!!! Να είσαι καλά, καλό μήνα και θα τα πούμε πολύ σύντομα (πιστεύω αύριο μεθαύριο να καταφέρω να γράψω!)

kyriayf said...

ευφυέστατο!!! Μου έφτιαξες τη διάθεση!

καλό βράδυ!
:)

Anonymous said...

εσύ είσαι γεννημένη παραμυθού και στο άψε-σβήσε σκαρώνεις (έχω την εντύπωση) μέσω μιας αφηγητικής απλότητας ένα ειρωνικά σαρκαστικό Απροσδόκητο!

Αυτό έχω καταλάβει κοπέλα μου και άντε βάλε πλώρη για κάνα σοβαρό βιβλίο.

φιλάκια για την απόλαυση. Πονηρή, ε Πονηρή!

o kairos said...

Θεϊκο

stefanos said...

να σε κάνω κολλητή να έχω και μέσον;
ή καλύτερα λες κουμπάρα;

πολύ καλό!!
:-)

industrialdaisies said...

@ kyriayf: Υφάντρα μου, ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα να έχουμε και η διάθεση να είναι ανεβασμένη ούτως ή άλλως! Φιλιά!

@ ροϊδης: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το λόγια σου, τιμή μου. Πάντως εγώ νομίζω πως είμαι γεννημένη ντεντέκτιβ! ;) Βάζω πλώρη να είμαι πιο συνεπής στο blog προς το παρόν, για τα άλλα νομίζω είμαι αρκετά πιο πίσω από ό,τι θα έπρεπε... Φιλιά (γιατί είμαι πονηρή)!

@ o kairos: Καιρέ μου, ευτυχώς που δεν το βρήκες χριστοδουλικό, θα είχαμε πρόβλημα! Ευχαριστώ πολύ και καλημέρα!

@ στέφανος: Σας παρακαλώ, κύριε, εγώ δεν είμαι της ελληνικής νοοτροπίας του "μέσου". Ό,τι και να κάνετε εγώ δεν πρόκειται να μεσολαβήσω. Εκτός, βέβαια, από μια έλλειψη ρευστού που υπάρχει.... :pppppp
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλημέρα και καλό μήνα!

The Torch said...

Πολυ καλή ιστορία. Σε ρουφάει. Βέβαια επειδή όπως πολύ σωστά είπες είμαι και δύσπιστος το όνομα στο κουδούνι δεν έχει τόνο οπότε μπορεί ο άνθρωπος να λέγεται Θέος... :)

Να προσθέσω ένα ανέκδοτο.
Κάποτε πέθανε ο CEO της Coca Cola. Φτάνει στην πόρτα του παραδείσου, όπου ο Άγιος Πέτρος τον υποδέχεται χλειαρά. "Γειά σας -λέει ο Διευθύνων στον Άγιο- με περιμένετε". "Ναι έχω ενημερωθεί" αντιτείνει ο Άγιος. Περνάει μέσα ο CEO αλλά πολύ γρήγορα άρχισε να βαριέται καθώς του έλειπε η επιχειρηματικότητα. Πάει λοιπόν στον Άγιο Πέτρο. "Άγιε μου -του λέει- έχω να σου προτείνω μια συμφωνία. Θα σου δώσω μία επιταγή της Coca Cola των 5 εκατ. ευρώ και εσύ θα με βοηθήσεις να πείσουμε τον Κύριο να βάλουμε στο Πάτερ ημών τις λέξεις Coca Cola". "Ουστ από δω βέβηλε" τον έδιωξε ο Άγιος Πέτρος. Λίγο καιρό αργότερα ο άνθρωπος τρώγεται με τα χέρια του και πάει στην Παναγία. "Μάρία Παρθένα -της λέει- έχω εδώ μία επιταγή 50 εκατ. ευρώ, βοήθησέ με να πείσουμε τον Κύριο να βάλουμε τις λέξεις Coca Cola στο Πάτερ ημών". Έξαλλη η Παναγία τον διώχνει. Αρκετό καιρό μετά ο CEO παίρνει κουράγιο και περνά το κατώφλι του Χριστού. Αυτή τη φορά κρατά μία επιταγή 500 εκατ ευρώ. Η τραγική ιστορία επαναλήφθηκε και με τον Θεό αυτή τη φορά με ανοιχτή επιταγή. Έξαλλος ο Θεός μετά τη συνάντηση μέσω του intercom καλεί τον Χριστό στο γραφείο Του. "Τί θα γίνει με αυτόν;" Του λέει. "Τον δεχθήκαμε εδώ και μας έχει αναστατώσει". "Έχεις δίκιο Πατέρα" συμφωνεί ο Χριστός. "Πρέπει κάτι να κάνουμε" Τον διακόπτει ο Θεός. "Αλήθεια Γιέ μου, με εκείνο το "Τον άρτον ημών τον επιούσιο" το συμβόλαιο με τους αρτοποιούς πότε λήγει;"